Τρι07022024

Last updateΤρι, 02 Ιουλ 2024 5pm

Ινδική «σφήνα»

nafpigeio 77

Καθώς η ζήτηση για παγκόσμια ναυπηγική ικανότητα αυξάνεται, η ινδική ναυπηγική βιομηχανία επιδιώκει να προσελκύσει περισσότερη εργασία από τους ευρωπαίους πλοιοκτήτες. Με την υποστήριξη της ινδικής κυβέρνησης, η βιομηχανία τοποθετείται για έναν διευρυμένο ρόλο στην παγκόσμια ναυπηγική αγορά πέραν των διαλύσεων πλοίων.
Η ινδική κυβέρνηση έχει προσδιορίσει την εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία ως κρίσιμη για την προώθηση της φιλοδοξίας εκβιομηχάνισης της χώρας. Από το 2016, η κυβέρνηση εφαρμόζει την Πολιτική Οικονομικής Βοήθειας για τη Ναυπηγική Βιομηχανία, η οποία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει επιδοτήσεις στα εγχώρια ναυπηγεία έως και 20% για συμβάσεις που υπογράφηκαν το 2016, αλλά μειώθηκε στο 11% έως το 2026. Η πολιτική τροποποιήθηκε πρόσφατα για να συμπεριλάβει οικονομική βοήθεια για την κατασκευή πράσινων σκαφών, με ποσοστά έως και 30% για πλοία που λειτουργούν με εναλλακτικά καύσιμα όπως μεθανόλη και αμμωνία.
Για να αυξήσει περαιτέρω τα κίνητρα, η κυβέρνηση φέτος σχεδιάζει να διαθέσει επιπλέον 600 εκατομμύρια δολάρια για το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας της ναυπηγικής βιομηχανίας. Η χρηματοδότηση θα αποτελέσει μέρος ενός νέου προγράμματος χρηματοδότησης κενού βιωσιμότητας (VGR) για την παροχή κινήτρων για την κατασκευή πλοίων εσωτερικής ναυσιπλοΐας, με μελλοντική επιλογή επέκτασής του στη ναυπήγηση ποντοπόρων πλοίων.
Επί του παρόντος, η Ινδία έχει λιγότερο από το 1% μερίδιο της παγκόσμιας ναυπηγικής αγοράς, η οποία κυριαρχείται σε μεγάλο βαθμό ως γνωστόν από την Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Η αντικατάσταση των γερασμένων στόλων αποτελεί κορυφαία ανησυχία για τους περισσότερους πλοιοκτήτες, ειδικά στην Ευρώπη, η οποία εφαρμόζει μερικούς από τους αυστηρότερους θαλάσσιους περιβαλλοντικούς κανονισμούς. Ωστόσο, οι αυξανόμενες παραγγελίες από τους Ευρωπαίους πλοιοκτήτες βοηθούν την Ινδία καθώς ανταγωνίζεται για μια κορυφαία θέση στον κλάδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες έχουν μέχρι στιγμής τοποθετήσει παραγγελίες αξίας 750 εκατομμυρίων δολαρίων σε ινδικά ναυπηγεία.

*φωτό αρχείου

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter