Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τίτλοι τέλους για την συμμαχία MAERSK – MSC (2M)

Maersk MSC to Start 2M Alliance in January1

Τίτλοι τέλους για την συμμαχία MAERSK – MSC (2M). Οι δύο γιγάντιας εταιρίες του τομέα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και logistics αποφάσισαν να τερματίσουν την 2Μ, που ιδρύθηκε το 2015, η οποία και θα «περάσει στην ιστορία» τον Ιανουάριο του 2025. Σε κοινή δήλωση, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και των δύο εταιρειών, Vincent Clerc της MAERSK και Soren Toft της MSC, αναγνώρισαν ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές από τότε που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά η συμμαχία και ότι η διακοπή της συμμαχίας 2M θα επέτρεπε και στις δύο εταιρείες να ακολουθήσουν τις δικές τους ατομικές στρατηγικές. «Εκτιμήσαμε ιδιαίτερα τη συνεργασία και προσβλέπουμε σε μια συνεχή ισχυρή συνεργασία καθ' όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης περιόδου της συμφωνίας. Παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι στην παροχή των υπηρεσιών της συμμαχίας 2M στους πελάτες της MSC και της MAERSK», πρόσθεσαν. Η απόφαση αυτή δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις υπηρεσίες που παρέχονται στους πελάτες που χρησιμοποιούν τις συναλλαγές 2M και οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να παρέχουν το ίδιο επίπεδο εξυπηρέτησης και υποστήριξης κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.
Η είδηση για τον τερματισμό της 2Μ έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στην εφοδιαστική με τους αναλυτές να αναζητούν τις εξελίξεις που μπορεί να τροφοδοτήσει η κίνηση των δύο μεγάλων εταιριών στο πεδίο του ανταγωνισμού αλλά και ποιες ενδεχομένως φυγόκεντρες κινήσεις θα δρομολογήσει σε άλλες «συμμαχίες».
Να σημειωθεί ότι MAERSK και MSC το τελευταίο διάστημα είχαν εντείνει τον μεταξύ τους ανταγωνισμό για τα μεγέθη των στόλος τους είτε με αγορές second hand είτε με παραγγελίες για νεότευκτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter