Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αυξημένα κέρδη και έσοδα για την Danaos

danaos2

Μεγάλη άνοδο κερδών και εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ανακοίνωσε η Danaos Corporation, σαν αποτέλεσμα της ισχυρής αγοράς του κλάδου των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον οποίο δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 62,1% στα 68,9 εκατ. δολ σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και τα έσοδα κατέγραψαν άνοδο 25,3% στα 146,4 εκατ. δολ.,

Η εταιρεία ανακοίνωσε διανομή μερίσματος 0,5 του δολάρια ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο.
Η αγορά του κλάδου των εμπορευματοκιβωτίων διατήρησε τη θετική της δυναμική, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Κούστας και πρόσθεσε ότι η Danaos συνεχίζει να εξασφαλίζει για τα πλοία της ναυλώσεις διάρκειάς μεταξύ τριών και πέντε ετών. Η αγορά αναμένεται να διατηρηθεί έτσι μέχρι και το τέλος του επόμενου έτους εκτίμησε ο ίδιος.
Επισημαίνεται ότι τα συμβολαιοποιημένα έσοδα από τις ναυλώσεις των πλοίων του στόλου της ανέρχονται στα 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Danaos Corporation ελέγχει ένα στόλο από 65 containerships στα οποία αναμένεται να προστεθούν και άλλα έξι που αγόρασε πρόσφατα η εταιρεία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter