Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΤΕΝ: Σταθερά σε κερδοφόρα ρότα

0Tsakos

Τη συμπλήρωση 25ετίας από την είσοδό της στη χρηματιστηριακή αγορά πρώτα του Όσλο και στη συνέχεια της Νέας Υόρκης από το 2002 γιόρτασε χθες η Tsakos Energy Navigation στο «Ίδρυμα Νιάρχος» παράλληλα με την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης της.
Στην ομιλία του ο Ν. Τσάκος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους ναυτικούς της εταιρίας αλλά και το στελεχιακό δυναμικό της στεριάς για τι επιτυχίες και την επίτευξη μεγάλων συμφωνιών ενώ αναφέρθηκε και στις διακυμάνσεις του τομέα των δεξαμενόπλοιων και τις κρίσεις που επακολούθησαν. Όπως ανέφερε η εταιρεία, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί με μακροχρόνιες ναυλώσεις μπόρεσε να διαχειριστεί την κρίση χωρίς να την επηρεάσει λέγοντας χαρακτηριστικά « We ride the storm» ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος από τα σημάδια του ορίζοντα εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι το 2018 θα είναι μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά για την εταιρεία με κέρδη.
Επακολούθησε παρουσίαση αναλύσεων από εξειδικευμένους αναλυτές των διεθνών οικονομικών δεδομένων αλλά και του τομέα των δεξαμενόπλοιων με το LNG και τις τάσεις του να κυριαρχεί στις παρουσιάσεις.
The “Game of Tons”...
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Ν. Τσάκος η εταιρεία ολοκλήρωσε τον περασμένο Οκτώβριο το μεγαλύτερο ναυπηγικό της πρόγραμμα που περιελάμβανε 15 πλοία, Product tankers, Suttle tankers και LNG. Σήμερα ο στόλος της ΤΕΝ αποτελείται από 65 πλοία συνολικής χωρητικότητας 7,2 εκατομμυρίων τόνων εκ των οποίων τα 63 είναι δεξαμενόπλοια και δύο LNG.
Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Νίκος Τσάκος προσομοίωσε τη ναυτιλία ως ένα “Game of Tons” (ένα παιχνίδι με τους τόνους) της χωρητικότητας των πλοίων, σε μία «παράφραση» του τίτλου της δημοφιλούς σειράς Game of Thrones. Ουσιαστικά η πλεύση της ΤΕΝ χωρίζεται σε έξι περιόδους με την πρώτη από το 1993 έως το 2001 και την έκτη να αρχίζει φέτος μετά την πέμπτη περίοδο 2014-2017 όπου η ΤΕΝ από τα 50 πλοία ανέβηκε στα 65 συνολικής χωρητικότητας 7,5 εκατομμυρίων τόνων.
Από την πλευρά του ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος αναφέρθηκε στις παγκόσμιες γεωπολιτικό-οικονομικές εξελίξεις που αποτελούν αστάθμητο παράγοντα στη χάραξη μίας επιχειρηματικής πολιτικής αναφέροντας ως παράδειγμα την ακύρωση της συνάντησης μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν της Βορείου Κορέας ενώ σχολίασε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τα της ναυτιλίας.
Συγκινητική ήταν τέλος και η αναφορά του κ. Ε. Μητρόπουλου στα της φιλοσοφίας και δράσης του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter