Κυρ05122024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Καμπανάκι» για τα «κόκκινα» ναυτιλιακά δάνεια της Bremer Landesbank

euro 593

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζητά από την κρατική γερμανική τράπεζα Bremer Landesbank να ενισχύσει τα κεφάλαιά της έναντι μη εξυπηρετούμενων ναυτιλιακών δανείων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters. Η Bremer (BLB) χρειάζεται άλλα 700 εκατ. ευρώ σε κεφάλαια, σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του περιοδικού Focus, το οποίο επικαλείται διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργού Οικονομικών της Βρέμης και κοινοβουλευτικών ηγετών. «Υπάρχουν στενές συζητήσεις με την ΕΚΤ», ανέφερε πηγή στο Reuters, ενώ άλλη πηγή τόνισε πως η ενίσχυση των κεφαλαίων της BLB αποτελεί «θέμα έντονης συζήτησης».

Εκπρόσωπος της BLB αρνήθηκε πως η ΕΚΤ πιέζει την τράπεζα να κάνει προβλέψεις για τα «κόκκινα» ναυτιλιακά δάνεια, λέγοντας πως οι πληροφορίες για τα 700 εκατ. ευρώ και για την ΕΚΤ είναι λανθασμένες και κατασκευασμένες.

Η Γερμανία ήταν ένα από τα βασικά κέντρα ναυτιλιακής χρηματοδότησης παγκοσμίως πριν την κρίση του 2008 και οι πέντε γερμανικές τράπεζες με τους στενότερους δεσμούς με τη ναυτιλιακή βιομηχανία έχουν χορηγήσει δάνεια ύψους περίπου 80 δις. ευρώ στον ναυτιλιακό τομέα.

Η NordLB, μέτοχος πλειοψηφίας της BLB, και η ίδια η BLB προετοιμάζονται για απώλειες φέτος λόγω της έκθεσής τους στον ναυτιλιακό τομέα.

Ανταγωνίστριες τράπεζες όπως οι HSH, Commerzbank, DVB και KFW χρειάστηκε να προχωρήσουν σε απομειώσεις και να ενισχύσουν τα κεφαλαιακά τους «μαξιλάρια» ώστε να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο των «κόκκινων» ναυτιλιακών δανείων.

Πηγή: www.euro2day.gr

 

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter