Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η παγκόσμια ετήσια δαπάνη για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο θα φτάσει τα 265 δις $

0kyvernoasfaleia

Η κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε την Παρασκευή η DP World στην Αυστραλία με αποτέλεσμα να αναστείλει όλες τις λειτουργίες των terminals επανάφερε στο προσκήνιο, λίγο προ τα τέλη του έτους, τις συζητήσεις για την κυβερνοασφάλεια, τα κόστη από τις απαιτήσεις λύτρων αλλά και τους κινδύνους που διατρέχουν ναυτιλιακές εταιρίες, η αλυσίδα της εφοδιαστικής αλλά και λιμάνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2015, οι συνολικές παγκόσμιες ζημιές ransomware ήταν 325 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι το 2017, αυξήθηκαν στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Μέχρι το 2021, ήταν στην περιοχή των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Με την τρέχουσα παγκόσμια ετήσια δαπάνη για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια, η Wall Street Journal προβλέπει ότι θα φτάσει τα 265 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2031.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΙΜΟ εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση της διαχείρισης θαλάσσιων κινδύνων στον κυβερνοχώρο στο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας (SMS) ενός πλοίου. Πιο πρόσφατα, ο ΙΜΟ καταβάλλει προσπάθεια να αναθεωρήσει τις κατευθυντήριες γραμμές του για τη διαχείριση των θαλάσσιων κινδύνων στον κυβερνοχώρο και να προσδιορίσει τα επόμενα βήματα για την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.
Στις 11 Σεπτεμβρίου, οι κυβερνοεπιθέσεις στις Caesars Entertainment και MGM Resorts προσέλκυσαν την παγκόσμια προσοχή. Οι παγκόσμιες δραστηριότητες των εταιρειών, οι τιμές των μετοχών - και ενδεχομένως οι αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας - επηρεάστηκαν σοβαρά. Μετά από τρείς ημέρες παράλυσης, ο Caesars φέρεται να ξόδεψε 15 εκατομμύρια δολάρια στην ομάδα hacking Scattered Spider, γνωστή και ως Roasted 0ktapus ή UNC3944.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter