Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναζητούνται λύσεις έγκαιρης ανίχνευσης πυρκαγιάς για την πρόληψη πυρκαγιάς στα boxships

0φωτιάa

Η πρωτοβουλία καινοτομίας Cargo Fire & Loss Innovation Initiative (CFLII), μια πρωτοβουλία επιτάχυνσης της τεχνολογίας για τη μείωση των πυρκαγιών και των απωλειών φορτίου στη θάλασσα, ζητά από τους παρόχους καινοτόμου τεχνολογίας να βγουν μπροστά για να λύσουν το ζήτημα της ανίχνευσης πυρκαγιάς στα αμπάρια φορτίου.


Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους από την Safetytech Accelerator, περιλαμβάνει τις Lloyd's Register, Seaspan, Evergreen Line, HMM, Maersk, The Offen Group και ONE και ιδρύθηκε με στόχο τη μείωση της απώλειας φορτίου στη θάλασσα διαμορφώνοντας κοινές απαιτήσεις, εντοπίζοντας τεχνολογικές λύσεις, πραγματοποιώντας προσεκτικά σχεδιασμένες δοκιμές και αναπτύσσοντας βέλτιστες πρακτικές και συστάσεις.
Μετά από εκτεταμένη ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ του ομίλου, η ανάγκη για βελτιωμένα συστήματα πυρανίχνευσης στα αμπάρια φορτίων εμπορευματοκιβωτίων έχει αναγνωριστεί ως ο πιο πιεστικός τομέας εστίασης. Η έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιάς ή ο εντοπισμός κινδύνου πυρκαγιάς πριν από την ανάφλεξη είναι εξαιρετικά σημαντική για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας πυρκαγιάς μεγάλης κλίμακας, προωθώντας έτσι τον επιτυχή περιορισμό χωρίς τη δημιουργία σημαντικών απωλειών και τυχόν σχετικών θαλάσσιων επιπτώσεων.
Ως εκ τούτου, η πρωτοβουλία καλεί τις εταιρείες τεχνολογίας να προτείνουν κατάλληλες λύσεις για την ανίχνευση πυρκαγιάς σε πρώιμο στάδιο για τα αμπάρια φορτίου. Αυτή η ανοιχτή πρόσκληση αναζητά χαμηλού κόστους, ισχυρές λύσεις με τους κατάλληλους συντελεστές μορφής για λειτουργία στο περιβάλλον φορτίου. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες τεχνολογίας θα πρέπει να περιγράψουν τον τρόπο με τον οποίο οι προτεινόμενες λύσεις θα ανταποκριθούν σε αυτές τις απαιτήσεις. Οι εταιρείες τεχνολογίας με πιθανές λύσεις στην πρόκληση ενθαρρύνονται να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι τα τέλη Μαΐου.
Η αρχική ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από το Safetytech Accelerator δείχνει ότι οι ευκαιρίες για την προώθηση πιθανών λύσεων για την επίλυση αυτού του προβλήματος είναι σημαντικές. Πλησιάζουμε σε ένα σημείο καμπής όπου αυτές οι τεχνολογίες ωριμάζουν τόσο από άποψη κόστους όσο και αποτελεσματικότητας για να έχουν αντίκτυπο.
Ο Rich McLoughlin, Επικεφαλής της Ναυτιλιακής Δέσμευσης και Διευθυντής Προγράμματος CFLII στο Safetytech Accelerator, δήλωσε: «Υπάρχει πραγματική ανάγκη να κατανοήσουμε πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τους φορείς εκμετάλλευσης εμπορευματοκιβωτίων να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Παρόλο που βλέπουμε να καταβάλλονται απίστευτες προσπάθειες από τη βιομηχανία σε άλλους τομείς -όπως ο έλεγχος για ψευδή δήλωση και μη δήλωση επικίνδυνων εμπορευμάτων- εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι πυρκαγιάς που συνδέονται με τα φορτία εμπορευματοκιβωτίων που αποστέλλονται συνήθως. Η πρωτοβουλία έχει προσδιορίσει αυτόν τον τομέα ως βασικό τομέα ενδιαφέροντος και είμαστε πρόθυμοι να διευρύνουμε τα όρια της τρέχουσας πρακτικής.»
Ο Alfred Gomez, Διευθυντής Θαλάσσιων Προτύπων και Καθορισμένου Προσώπου στην Ξηρά (DPA) της Seaspan Corporation, δήλωσε: «Από την άποψη της βιομηχανίας, το θέμα αυτό αποτελεί πραγματική προτεραιότητα. Τα πλοία είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και έχουν αυξήσει εκθετικά τη μεταφορική τους ικανότητα, συμπεριλαμβανομένων των επικίνδυνων εμπορευμάτων, αυξάνοντας τον κίνδυνο απειλής για την ασφάλεια των ζωών, των πλοίων, του φορτίου και του περιβάλλοντος. Υπήρξε ελάχιστη ή καθόλου καινοτομία στα συστήματα πυρανίχνευσης στο αμπάρι του φορτίου για να συμβαδίσει με τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η ναυτιλία ».
Τα πολύτιμα λεπτά που χάνονται κατά τον εντοπισμό πυρκαγιών φορτίου μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ μικρών και μεγάλων απωλειών. Αυτή η πρωτοβουλία με επικεφαλής την Safetytech Accelerator, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων διαχειριστών εμπορευματοκιβωτίων, μας παρέχει μια εξαιρετική πλατφόρμα για να συζητήσουμε περαιτέρω τις προκλήσεις και τους περιορισμούς, ενώ διερευνούμε δημιουργικές λύσεις. Προσβλέπουμε σε αυτή την ισχυρή συνεργασία για να καταλήξουμε από κοινού σε πρωτοποριακές, πρακτικές και αξιόπιστες λύσεις που θα προωθήσουν την προσπάθειά μας να εντοπίζουμε έγκαιρα πυρκαγιές στα αμπάρια φορτίου και να προστατεύουμε την ασφάλεια των συναδέλφων μας στη θάλασσα και τα οικοσυστήματα στα οποία δραστηριοποιούμαστε».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter