Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επένδυση της ΣΕΠ Α.Ε. για την ασφάλεια των εργαζόμενων της

0SEP

Νέο επενδυτικό πρόγραμμα για την υγεία και την ασφάλειά των εργαζομένων της έχει σχεδιάσει η Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε., (PCT SA) ύψους 2.000.000 εκατ. ευρώ.
«H αδιάκοπη μέριμνα για την υγεία και την ασφάλειά των εργαζομένων μας είναι μέρος της αναγνώρισης που τους οφείλουμε για την υψηλή αφοσίωση, τον ζήλο και τον επαγγελματισμό τους.» αναφέρει η εταιρεία.
Συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα επενδύσεων το οποίο έχει σχεδιάσει συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ αφορά:
- την εγκατάσταση θαλάμων ανάπαυσης σε όλες τις γερανογέφυρες Ship-to-Shore για τη φιλοξενία των εργαζομένων στις αποβάθρες κατά το διάλειμμα εργασίας και την προστασία τους από ακραίες καιρικές συνθήκες,
- τη διαχείριση της διαδικασίας τοποθέτησης/αφαίρεσης των περιστροφικών κλειδιών ασφάλισης (twist lock) σε ειδικά σχεδιασμένο οικίσκο μακριά από τις περιοχές λειτουργίας των γερανογεφυρών, παρέμβαση με την οποία εξαλείφεται ο εργασιακός κίνδυνος για τους φορτωτές.
- την εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV) στις περιοχές λειτουργίας των γερανογεφυρών και τους εξωτερικούς χώρους αποκλειστικά για την παρακολούθηση της εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας η οποία σήμερα διεξάγεται με περιπολίες εποπτών ασφαλείας.
- τη σύσταση Τμήματος Ασφάλειας στην Εργασία με σκοπό τη συνεχή παρακολούθηση και βελτίωση της ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους χρήστες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.
Όπως επισημαίνει η εταιρία «όλοι εμείς στην PCT επιδιώκουμε να θέτουμε κάθε φορά πιο ασφαλή, υψηλότερα πρότυπα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, η οποία είναι η κύρια και πρωταρχική προτεραιότητά μας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter