Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παράνομη και καταχρηστική (UPD)

0Piraeus crop

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε νωρίτερα σήμερα η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των λιμενεργατών μελών της ΕΝΕΔΕΠ που απασχολούνται σε προβλήτες της ΣΕΠ ΑΕ στον Πειραιά. Ως γνωστόν και η εξαγγελθείσα για αύριο 24ωρη απεργία είχε κριθεί επίσης παράνομη και καταχρηστική. Το γεγονός των νέων κινητοποιήσεων έχει προκαλέσει προβληματισμό αλλά και εκνευρισμό στους χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων καθώς η παρούσα χρονική συγκυρία είναι κρίσιμη για τον εφοδιασμό της αγοράς με την παγκόσμια εφοδιαστική να «κρέμεται» από τις εξελίξεις στο λιμάνι της Σαγκάης αλλά και από την σοβούσα σύρραξη μεταξύ Ρωσίας Ουκρανίας. Κύκλοι των χρηστών σε γνώση των οποίων περιήλθαν οι προτάσεις της DPort Services, όπως αυτές δημοσιοποιήθηκαν, «καυτηρίασαν» την απόφαση για κινητοποιήσεις καθώς οι προτεινόμενες αυξήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ «χαρακτηρίστηκαν» εξαιρετικά «γενναιόδωρες» για την παρούσα οικονομική συγκυρία της χώρας και τα συμβαίνοντα στον ιδιωτικό τομέα. Να σημειωθεί ότι η Διεθνής Ναυτική Ένωση έχει ήδη ζητήσει την παρέμβαση του ΥΝΝΠ για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του λιμένα.

Παρέμβαση ΥΝΝΠ ζητεί η Δ.Ν.Ε.

Την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών ζήτησε εκ νέου με έγγραφό της προς την ηγεσία του ΥΝΝΠ η Διεθνής Ναυτική Ένωση με αφορμή την στάση εργασίας ενός εκ των σωματείων εργαζομένων στην ΣΕΠ ΑΕ που προχώρησαν σε στάση εργασίας και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την ικανοποίηση επιπρόσθετων αιτημάτων επι του πλαισίου που έχει προτείνει η DPort Services.

Η Δ.Ν.Ε. διαμαρτύρεται για την εξέλιξη η οποία , όπως αναφέρει «καταλήγει να απαξιώνει τον πρώτο τη τάξει εμπορικό λιμένα της Χώρας μας και να προκαλεί μία χαοτική κατάσταση στην εθνική εφοδιαστική αλυσίδα και την εγχώρια αγορά, πολλώ μάλλον μεσούσης της Μεγάλης Εβδομάδος και ενώ η Ελληνική Οικονομία ήδη χειμάζεται από τις επιπτώσεις της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης». Επίσης τονίζει ότι «ως ελάχιστη υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας -βάσει των όσων ο Νόμος ορίζει περί του Προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας- να εγγυηθεί επιτέλους την απρόσκοπτη επιχειρησιακή λειτουργία του Εμπορικού Λιμένος Πειραιώς και ζητούμε από την πλευρά του Υ.ΝΑ.Ν.Π. την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών, εν μέσω αυτής της εξόχως κρίσιμης περιόδου».
Στο μεταξύ η Π.Ν.Ο. με ανακοίνωσή της τάσσεται υπέρ των λιμενεργατών αλλά και του διαλόγου για την επίλυση των θεμάτων τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter