Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε απεργιακό ρυθμό ο Πειραιάς (UPD)

0cosco 600x472

Σε στάση εργασίας έχουν ήδη προχωρήσει οι λιμενεργάτες- μέλη της ΕΝΕΔΕΠ η οποία νωρίτερα σε γενικής της συνέλευση έθεσε σειρά αιτημάτων επι της βελτιωμένης προσφοράς της DPort Services. Η ΕΝΕΔΕΠ ανακοίνωσε για αύριο 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση καθώς η κινητοποίηση της Μ. Τετάρτης κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Σε απεργιακή ρότα

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Μ. Τετάρτη οδηγεί σύμφωνα με πληροφορίες το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα τους προβλήτες της PCT SA η ΕΝΕΔΕΠ ύστερα από απόφαση της γ.σ. της στην οποία εξετάστηκε η βελτιωμένη προσφορά της DPort Services για την υπογραφή νέα συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Σε ανακοίνωση της η DPort Services αναφέρει ότι «αποτελεί δέσμευση των εταιρειών οι αυξήσεις των εργαζομένων και οι μισθοί (αποδοχές) που θα συμφωνηθούν στα πλαίσια της νέας ΣΣΕ, να έχουν αναδρομική ισχύ από την 1/1/2022. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, με την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, όλες οι μισθοδοσίες σας από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι και τη στιγμή της υπογραφής της (συμπεριλαμβάνεται το Δώρο Πάσχα) θα επανα-υπολογιστούν και οι εργαζόμενοι θα λάβουν το ποσό της αύξησης λίγες μέρες μετά». Μάλιστα έδωσε αναλυτικά στην δημοσιότητα τις προτάσεις της επι των οποίων η ΕΝΕΔΕΠ να ζητά :
– Να μπουν οι προσαυξήσεις των νυχτερινών , της Σαββατιάτικης εργασίας , Κυριακών και αργιών.
-Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις σε όλες τις ειδικότητες
– Να γίνουν όλοι πλήρους απασχόλησης, να πάψει η ομηρία 700 και πλέον εργαζόμενων που είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 16 μεροκάματα, κάτι που σημαίνει μισή δουλειά – μισή ζωή.
– Να εφαρμοστεί η νομοθεσία που προβλέπει την ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter