Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προς νέα κλιμάκωση;

0Containers stacked

Πανεργατικό συλλαλητήριο στον Πειραιά που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο πλαίσιο συμπαράστασης στην ΕΝΕΔΕΠ βρίσκεται στα «σκαριά». Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ η ΕΝΕΔΕΠ διοργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας ζητώντας να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για το εργοδοτικό έγκλημα, ενώ θα συμμετάσχει στο πανεργατικό συλλαλητήριο τη Πέμπτη 4/11 στο Πειραιά μαζί με όλα τα σωματεία που στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των εργατών στο λιμάνι. Η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) που ανακοίνωσε νέα 48ωρη κινητοποίηση ζητά τα εξής:
-6άρες πόστες (εργατικές ομάδες) αντί για 4 που σήμερα επιβάλει η εργοδοσία.
-Κατάργηση των κόντρα βαρδιών- πρόγραμμα εργασίας για όλους τους εργαζομένους.
-Μετατροπή όλων των Συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και υπογραφή ΣΣΕ.
Όπως αναφέρει η ΕΝΕΔΕΠ με τον απεργιακό αγώνα κατάφερε έως τώρα τα εξής:
• τη δέσμευση της εταιρείας και του Υπουργείου να συγκροτηθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφαλείας με την συμμετοχή μελών του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.
• την αναγνώριση και κατοχύρωση του Σωματείου, ενώ εταιρεία και κυβέρνηση αναγνώρισε το πρόβλημα για τις εργατικές πόστες και η ΕΝΕΔΕΠ αναμένει την υλοποίηση του αιτήματος για 6άρα πόστα.
Στο μεταξύ η ανακοίνωση για την νέα κινητοποίηση έχει ήδη προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε φορείς των παραγωγικών τάξεων μερίδα των οποίων εξέφρασε φόβους για ένα νέο απεργιακό κύκλο που θα αποτελέσει «την χαριστική βολή» στην «ημιθανή» εφοδιαστική η οποία υφίσταται τα γενικότερα προβλήματα των ροών επαυξημένα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στους προβλήτες δύο και τρία της PCT SA. Σε χρονική περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη τόσο για τον εφοδιασμό της αγοράς με πρώτες ύλες, που ήδη έχουν καθυστερήσει, αλλά και από καταναλωτικά αγαθά εποχικού χαρακτήρα. Υπενθυμίζεται ότι κύκλοι των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων σημείωναν ότι θα πρέπει στο εξής να γίνεται σεβαστή, η και κατά νόμο, διάθεση εργαζόμενων να προσέρχονται στην εργασία τους ώστε να αποφευχθούν στο εξής προβλήματα στις λιμενικές λειτουργίες που λειτουργούν αλυσιδωτά στην εφοδιαστική επηρεάζοντας αρνητικά το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της χώρας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter