Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έκκληση ΕΒΕΠ προς πάσα κατεύθυνση για την αποκατάσταση της λειτουργίας του λιμανιού του Πειραιά

0ολππ

Έκκληση απεύθυνε το Ε.Β.Ε.Π. «προς πάσα κατεύθυνση» να αποκατασταθεί η λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων στον Πειραιά όπου νωρίτερα είχαν αποκλειστεί οι πύλες εισόδου του από διαμαρτυρόμενους με αφορμή το ατύχημα που συνέβη.


Όπως αναφέρεται: «Σε μία κρίσιμη χρονικά συγκυρία όπου η μεταποίηση μετά βίας προμηθεύεται τις πρώτες ύλες, η αγορά τα εποχικά είδη της εορταστικής περιόδου και οι εξαγωγείς προσβλέπουν στην «δίψα» των ευρωπαϊκών, και όχι μόνο, αγορών για προϊόντα αποτελεί «επικίνδυνη πολυτέλεια» ο αποκλεισμός του εμπορικού τμήματος του λιμένος Πειραιώς.
Η άδικη απώλεια του εργαζόμενου στο λιμάνι μας θλίβει ιδιαίτερα και δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει την αξία μιας ανθρώπινης ζωής. Δεν πρέπει όμως και δεν μπορεί να γίνει επιτρεπτό, στο όνομα του ατυχήματος, τα αίτια του οποίου διερευνά η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, να αποκλείεται το λιμάνι και οι πύλες του, με πρόσχημα το ατύχημα, για την ικανοποίηση άλλων αιτημάτων.
Το Ε.Β.Ε.Π. ήταν και παραμένει υπέρμαχος ενός καλόπιστου διαλόγου μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών για την εξεύρεση λύσεων κοινής αποδοχής με βασική προϋπόθεση την διαφύλαξη της συνεχούς και απρόσκοπτης λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων. Ιδιαίτερα τώρα σε συγκυρία όπου ήδη η αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με την έντονο «κυματισμό» της εφοδιαστικής και την εισαγόμενη ανατίμηση σε πρώτες ύλες και αγαθά εξ αιτίας των άνευ προηγουμένου επιβαρύνσεων στο κόστος των μεταφορών.
Καλούμε τους εμπλεκόμενους να αφουγκραστούν την αγωνία της αγοράς και να προχωρήσουν σε ένα καλόπιστο διάλογο για να μην ξανασυμβεί κανένα θανατηφόρο ατύχημα, διατηρώντας παράλληλα το λιμάνι σε λειτουργία, ώστε να αποφευχθεί η ζημία στις εξαγωγικές δραστηριότητες, αλλά και οι όποιες επιβαρύνσεις στο εισαγωγικό εμπόριο εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Απευθύνουμε έκκληση, ώστε να μην τιμωρηθούν έμποροι, βιοτέχνες, οδηγοί και όλοι όσοι δεν φταίνε και δεν μπορούν να αντιδράσουν».

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι διαμαρτυρόμενοι προκάλεσαν φθορές στην πύλη εισόδου των κεντρικών γραφείων της ΟΛΠ-COSCO, μετά απο πορεία που πραγματοποίησαν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter