Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς το λιμάνι – Παράνομη κρίθηκε η απεργία

cosco 520x290

Κανονικά προσέρχονται από το απόγευμα οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, καθώς η απεργία που είχε κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά προκειμένου να καλύψει την κινητοποίηση της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά(ΕΝΕΔΕΠ) έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, κρίθηκε παράνομη, μετά από προσφυγή στη δικαιοσύνη της DPORT, της εταιρείας που διαχειρίζεται εργαζόμενους για λογαριασμό του ΣΕΠ.
Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, είχε εξαγγείλει χθες 24ωρη απεργία, προκειμένου να καλύψει το συγκεκριμένο σωματείο μέλος του.
Η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, σε ανακοίνωσή της ζητεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, σύσταση επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας και πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών και εργατικών ατυχημάτων.
Να σημειωθεί ότι για την κινητοποίηση υπήρξε και παρέμβαση ΣΕΒ ο οποίος δήλωσε αντίθετος "σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και ομαλής λειτουργίας της αγοράς, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter