Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επιπρόσθετη δυναμική για τον Πειραιά προσδίδουν τα στοιχεία κίνησης της PCT S.A.

cosco-olp-provlita

Νέες ανακατατάξεις στις θέσεις των λιμένων της Μεσογείου, όσον αφορά στη θέση του Πειραιά, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα, προοιωνίζουν στοιχεία που δημοσιοποίησε προσφάτως η COSCO Pacific τα οποία και επετεύχθησαν από την PCT S.A. και απεικονίζουν τη δυναμική του Πειραιά.

Που από χθες ενισχύεται μετά την υπογραφείσα συμφωνία COSCO-ZTE για την διασπορά προϊόντων της δεύτερης από τις εγκαταστάσεις της PCT S.A.

Με βάση τα στοιχεία η COSCO αύξησε κατά 33,6% την διακίνηση containerships στο λιμάνια του Πειραιά τον Φεβρουάριο του 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, ενώ στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου η αύξηση είναι της τάξης του 32,8%.

Ειδικότερα η PCT S.A. τον Φεβρουάριο διακίνησε μέσω του λιμανιού του Πειραιά 230,4 χιλ. teu έναντι 172,5 χιλ. teu το Φεβρουάριο του 2013, ενώ το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2014 διακίνησε 464,6 χιλ. teu έναντι 350 χιλ. teu το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2013.

Να σημειωθεί ότι η ΖΤΕ προτίμησε το λιμάνι του Πειραιά έναντι των λιμένων της Β. Θάλασσας που χρησιμοποιούσε καθώς ο Πειραιάς πέραν της δυναμικής που παρουσιάζει μειώνει κατά πολύ τους χρόνους πρόσβασης στις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης για τα προϊόντα της όπως τονίστηκε χθες μεταξύ άλλων στην τελετή υπογραφής της συμφωνία που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter