Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Bloomberg: Υπηρεσίες μεταφοράς στον «κόμβο» τριών ηπείρων από την PCT SA

cosco-olp-provlita

Η Hewlett-Packard Co. και η Huawei Technologies Co. από το επόμενο έτος θα διακινούν προϊόντα τους μέσω της PCT SA που εκπροσωπεί την COSCO και η οποία θα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες θαλάσσιων και σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών σε πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως μετέδωσε το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Το δημοσίευμα, που φιλοξενεί δηλώσεις του εμπορικού διευθυντή της PCT SA Τ. Βαμβακίδη, κάνει λόγο για πέντε μεγάλες συμφωνίες όπως οι προαναφερθείσες και σημειώνει τη δυναμική που αναπτύσσεται για τον Πειραιά. Τα σχέδια επέκτασης της PCT SA μπορεί, σχολιάζει το ίδιο πρακτορείο, να συμβάλουν η Ελλάδα να βγει από την οικονομική ύφεση στην οποία βρίσκεται τα τελευταία έξι χρόνια και τα δύο προγράμματα διεθνούς στήριξης της οικονομίας της συνολικής αξίας 240 δισεκ. ευρώ, αφού θα τονώσουν την ζήτηση για θαλάσσιες και σιδηροδρομικές μεταφορές στο σημείο όπου συναντώνται τρεις ήπειροι.

Το πρακτορείο εστιάζει στην πορεία της οικονομικής πολιτικής και τις προσπάθειες Σαμαρά. Μάλιστα τονίζει ότι Σαμαράς είχε αναφερθεί στη συμφωνία της ΣΕΠ με την HP τον Μάρτιο ως ένα παράδειγμα επιτυχίας, υποστηρίζοντας ότι η μεταφορά εμπορευμάτων που παράγονται στην Ασία στην Ευρώπη μέσω Πειραιά θα έχει «πολλαπλάσια θετικά αποτελέσματα» τόσο για τον λιμένα του Πειραιά, όσο και για την ελληνική οικονομία. Η συμφωνία κατέστη δυνατή αφού η κυβέρνησή του έσπευσε να ολοκληρώσει ένα από πολλού καθυστερούμενο έργο για την ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης 17 χλμ. από το λιμάνι στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, αφού η κινεζική Cosco Pacific εισήλθε στην ελληνική αγορά.

 

Πηγή: ΑΠΕ, Bloomberg

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter