Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εκδήλωση για την μεταβίβαση του 16% του ΟΛΠ

0OLP1

Εκδήλωση επ ευκαιρία της ολοκλήρωσης της διαδικασίας μεταβίβασης του 16% των μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ στην COSCO πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά. Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε τα ακόλουθα:

«Για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και για ολόκληρη την κυβέρνηση, η επένδυση του COSCO SHIPPIΝG GROUP στο λιμάνι του Πειραιά, είναι κομβικής σημασίας για την πόλη, την τοπική κοινωνία, την εθνική οικονομία, αλλά και τη γεωστρατηγική θέση της πατρίδας μας στην ευρύτερη περιοχή.
Ήδη, η χωρητικότητα και η δυναμική του λιμανιού έχουν ενισχυθεί σημαντικά και θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, με την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στο λιμάνι.
Αυτόν ακριβώς το στόχο διασφαλίζει η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης και η μεταβίβαση του πρόσθετου 16% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ ΑΕ στην COSCO SHIPPIΝG, που εγκρίθηκε πριν λίγες ημέρες από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Την επιτάχυνση και εξέλιξη της επένδυσης, με παράλληλη διασφάλιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και του πολύ σημαντικού οφέλους για την τοπική κοινωνία και την εθνική οικονομία.
Η υπογραφή, μετά την κύρωση της τροποποίησης, μία ακόμα σύμβασης για επενδυτικό έργο και η προετοιμασία για την υπογραφή ακόμα δύο τις επόμενες ημέρες, αποδεικνύουν εμπράκτως την ορθότητα των επιλογών της κυβέρνησης και του δρόμου της διαπραγμάτευσης με την COSCO SHIPPIΝG, τον οποίο επιλέξαμε να ακολουθήσουμε. Μιας ειλικρινούς διαπραγμάτευσης, βασισμένης στην εποικοδομητική συνεργασία μας μέχρι σήμερα και τη θετική διάθεση και των δύο πλευρών η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί, ώστε να αποδώσει πολλαπλάσια θετικά αποτελέσματα.
Προφανώς, αναμένουμε την επιτάχυνση της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου στο λιμάνι του Πειραιά και τη διεύρυνση του στα χρόνια που έρχονται
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχουν καταφέρει, μέσα σε μόλις 2 χρόνια, να αναβαθμίσουν το επενδυτικό status της Ελλάδας και αυτό βρίσκει ανταπόκριση στις αγορές. Η αξιοπιστία της χώρας μας έχει αποκατασταθεί. Οι επενδυτές γνωρίζουν πλέον και αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα τους αντιμετωπίζει δίκαια και υπεύθυνα.
Η επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά προχωρά.
Εύχομαι στη διοίκηση και τα στελέχη του ΟΛΠ, αλλά και σε όλες και όλους που εργάζονται για την ολοκλήρωση της, το επενδυτικό πρόγραμμα να εξελιχθεί με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να ξεκινήσει η νέα εποχή για το λιμάνι του Πειραιά με όσα θετικά αυτό συνεπάγεται για την Πόλη, την Αττική, την οικονομία της χώρας μας, αλλά και την ελληνική κοινωνία».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter