Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επίσκεψη της βουλευτού της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Μαριέττας Καραμανλή στην ΟΛΘ Α.Ε.

0meeting

Την ΟΛΘ Α.Ε. επισκέφθηκε σήμερα η βουλευτής της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και μέλος Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Απόδημου Ελληνισμού (ΠΑ.Δ.Ε.Ε), Μαριέττα Καραμανλή συνοδευόμενη από τον βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, Σάββα Αναστασιάδη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος ενημέρωσε την κα. Καραμανλή για την πορεία υλοποίησης του Επενδυτικού Πλάνου με έμφαση στην αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού του Λιμένα. Συγκεκριμένα, ο κος. Λιάγκος ανέλυσε τη σημασία του έργου Επέκτασης του Προβλήτα 6 το οποίο αναβαθμίζει τη θέση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης στην παγκόσμια λιμενική βιομηχανία και τον κλάδο της εφοδιαστικής και τις δυνατότητες των 2 νέων γερανογεφυρών (Ship to Shore cranes), συνολικής αξίας €15,7 εκατ. που πρόσφατα παρέλαβε η ΟΛΘ Α.Ε.
Κλείνοντας, ο κος. Λιάγκος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στους τομείς της Κρουαζιέρας και της Ακτοπλοΐας και τη σημασία τους για την κοινωνία και την οικονομία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής επισημαίνοντας πως το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης το 2021 έγινε και πάλι “homeport”, δηλαδή λιμάνι έναρξης και τερματισμού ταξιδιών κρουαζιέρας, με δυνατότητα επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών και διαθέτει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τις Σποράδες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter