Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επενδύει στο ισχυρό brand ο ΟΛΘ

0LIMANITHESSALONIKI

Με νέο διοικητικό σχήμα ως προς τις δύο κορυφαίες θέσεις της διοίκησης του ΟΛΘ το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προχωρά δυναμικά στην ανάπτυξή του αλλά και στην ανάπτυξη συνεργασιών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων χάρη στις οποίες αναμένεται αύξηση των διακινούμενων φορτίων τόσο στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων όσο και των χύδειν φορτίων. Νωρίτερα ο Πρόεδρος πλέον του Δ.Σ. κ. Σωτήρης Θεοφάνης έκανε έναν απολογισμό του δεκαπενταμήνου από τις αναλήψεως του λιμανιού από το επιχειρηματικό σχήμα που ελέγχει το πλειοψηφικό πακέτο του λιμανιού σημειώνοντας ότι όραμα παραμένει το λιμάνι να διαδραματίσει ενεργό παρουσία στην βαλκανική ενδοχώρα αλλά και να καταστεί μοχλός οικονομικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας. Ο κ. Θεοφάνης εστίασε στην επιτευχθείσα αναβάθμιση των εξοπλισμών αναλύοντας τις επενδυτικές κινήσεις για να σημειώσει ότι το σχήμα που ανέλαβε το λιμάνι διαχειρίστηκε μία δύσκολη κατάσταση επιτυγχάνοντας όμως θετικά οικονομικά αποτελέσματα αλλά και ανάλογα θετικά αποτελέσματα στην κίνηση του λιμανιού. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αναδιοργάνωση της εταιρείας και στο θετικό αποτέλεσμα της αύξησης της παραγωγικότητας την οποία απέδωσε στην καλή συνεργασία και ανταπόκριση των εργαζόμενων. Όπως προαναφέρθηκε ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις υποχρεωτικές και όχι μόνο επενδύσεις με τον κύριο Χ. Γένσεν να χαρακτηρίζει το 2018 χρονιά πρόκλησης σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα το ζητούμενο αλλά ο Οργανισμός βρίσκεται στον σωστό δρόμο που είναι η αύξηση των διακινούμενων φορτίων. Όπως ανέφερε τα δύο τρίτα των εσόδων προέρχονται από το ΣΕΜΠΟ. Αντίστοιχα ο κ. Ρ. Πίντο αναφέρθηκε στην αύξηση της κίνησης σημειώνοντας ότι ο ΟΛΘ έχει ισχυρό brand στα Βαλκάνια για να αναφερθεί και αυτός με τη σειρά του στο επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης του ΟΛΘ.
Διοικητική αναδιάρθρωση
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα ο κ. Σ. Θεοφάνης διατηρεί τα καθήκοντα του εκτελεστικού προέδρου ενώ την θέση του διευθύνοντα συμβούλου αναλαμβάνει ο κ. Φράνκο Κούπολο ο οποίος διαθέτει υπερεικοσάχρονη εμπειρία στο λιμενικό κλάδο και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε θα κινηθεί με γνώμονα ένα βασικό τρίπτυχο αρχών που είναι η ασφάλεια η αλήθεια και η συνεργασία των ομάδων την οποία θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική.
Σε ερώτηση του Theseanation για τις ποτάμιες και σιδηροδρομικές μεταφορές ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Θεοφάνης σημείωσε την σημασία κα των δύο για την ανάπτυξη των κινήσεων του λιμανιού στην βαλκανική ενδοχώρα δράττοντας την ευκαιρία και αφορμή την αναφορά του Προέδρου ΕΕΕ κ. Θ. Βενιάμη στην εκδήλωση των Εξαγωγέων της Βορείου Ελλάδας να επισημάνει ότι η ναυτιλιακή κοινότητα βλέπει πλέον διαφορετικά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης γεγονός που το χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter