Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο ταμπλό του διπλωματικού ενδιαφέροντος ΟΛΘ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

samaras-poytin

Αιφνιδίως ο ΟΛΘ στο ταμπλό των αποκρατικοποιήσεων ελέω της επικείμενης εντός ολίγου συνάντησης Σαμαρά - Πούτιν, και με δεδομένο ότι ρωσικές διπλωματικές πηγές αλλά και κορυφαία πρόσωπα του ρωσικού επιχειρείν έχουν εκδηλώσει ζέον ενδιαφέρον για το «πακέτο» ΤΡΑΙΝΟΣΕ- ΟΛΘ.

Από το μέχρι σήμερα καταγεγραμμένο ρωσικό ενδιαφέρον δεν έχει γίνει ξεχωριστή νύξη για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης παρά μόνο σε συνάρτηση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάτι που προσδίδει άλλη διάσταση στο θέμα των ελληνικών χειρισμών όπου ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΛΘ δεν είναι μέχρι σήμερα τμήματα του ίδιου πακέτου.

Κύκλοι των χρηστών τόσο του Πειραιά όσο και της Β. Ελλάδος αλλά και γενικότερα των παραγωγικών τάξεων, έχουν σημειώσει την σημασία που αποκτά για τα ελληνικά λιμάνια η σιδηροδρομική διασύνδεση τους με το διεθνές δίκτυο, κάτι που καταδείχτηκε περίτρανα από την πολυσυζητημένη πλέον συμφωνία Cosco – HP, για διασπορά προϊόντων της από το λιμάνι του Πειραιά με φορτηγούς συρμούς τόσο προς τις αγορές της Α. Ευρώπης όσο κα της Κεντρικής.

Με δεδομένο των δηλώσεων Σαμαρά που έγιναν νωρίτερα ότι η Ελλάδα στρώνει «κόκκινο χαλί» στις επενδύσεις το πλαίσιο που πρόκειται να συζητηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο όσον αφορά τις ρωσικές επενδύσεις αποκτά ιδιαίτερο πολιτικό και κυρίως διπλωματικό ενδιαφέρον από πάσης απόψεως και με δεδομένο των γεωστρατηγικό ρόλο του λιβανιού της Β. Ελλάδος το οποίο βρίσκεται στο μαλακό υπογάστριο της Βαλκανικής.

Κύκλοι των παραγωγικών τάξεων αναμένουν με ενδιαφέρον τα όσα θα προκύψουν από την εν λόγω συνάντηση καθώς είναι προφανές ότι τουλάχιστον στη Β. Ελλάδα υπάρχει κινητικότητα για την ανάπτυξη ελληνο - ρωσικών συνεργασιών σε πολλούς τομείς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter