Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

48ωρη προειδοποιητική απεργία «έκλεισε» το Αμβούργο

0hamburg

«Κλειστό» για 48ώρες αναμένεται να μείνει το λιμάνι του Αμβούργου καθώς το συνδικάτο ver.di ανακοίνωσε προειδοποιητική απεργία στη συνεχιζόμενη διαμάχη του με το Γερμανικό κράτος σχετικά με τις αμοιβές των κρατικών και ομοσπονδιακών δημόσιων υπαλλήλων. Οι συνομιλίες για την εύρεση της «χρυσής τομής» όσον αφορά στις αμοιβές αναμένεται να συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου στο Πότσνταμ. Το Ver.di απαιτεί αύξηση μισθών κατά 10,5%, ή τουλάχιστον 500 ευρώ περισσότερο το μήνα για τους περίπου 2,5 εκατομμύρια υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Δημοσιεύματα του τύπου ανέφεραν ότι η προσφορά της κυβέρνησης ήταν 5% σε δύο δόσεις και μια εφάπαξ πληρωμή περίπου 2.500 ευρώ.
Το λιμάνι έκλεισε καθώς οι πιλότοι, που ανήκουν στο δημόσιο τομέα, ανακοίνωσαν ότι απεργούν γεγονός που καθιστά αδύνατη την κίνηση των φορτηγών πλοίων στον Έλβα αλλά και την προσέγγισή τους στις λιμενικές εγκαταστάσεις ενώ αδύνατο είναι να διεξαχθούν και οι ποτάμιες πλεύσεις.
Πέρυσι, οι εμπορευματικές δραστηριότητες στο λιμάνι διακόπηκαν επανειλημμένα από μια σειρά στάσεων εργασίας, καθώς το συνδικάτο αγωνίστηκε για μια νέα σύμβαση για τους λιμενεργάτες σε όλη τη Γερμανία. Η πρώτη προειδοποιητική απεργία πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2022 και συνεχίστηκε για τρεις μήνες πριν επιτευχθεί η διετής συλλογική σύμβαση εργασίας.
Ως το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας, σχεδόν 120 εκατομμύρια τόνοι φορτίου διακινήθηκαν μέσω του λιμανιού του Αμβούργου το 2022. Το λιμάνι διεκπεραίωσε περισσότερα από 8,3 εκατομμύρια TEU, συμπεριλαμβανομένων 234 προσεγγίσεων από εξαιρετικά μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αυξημένα κατά 6%, πέρυσι. Το λιμάνι έχει περισσότερες από 7.000 προσεγγίσεις πλοίων ετησίως και είναι επίσης κόμβος για εσωτερικές πλωτές μεταφορές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter