Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απεργιακή «καταιγίδα»

0rmt sundikato

Πλησιάζει «απεργιακή καταιγίδα» στην Βρετανία καθώς μετά τους λιμενεργάτες στα λιμάνια του Felixstowe και του Λίβερπουλ, που έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις, και οι σιδηροδρομικοί προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Κοινή συνιστώσα των κινητοποιήσεων εντός του προσεχούς μηνός οι απαιτήσεις για αυξήσεις στους μισθούς ικανές να καλύψουν τις πληθωριστικές πιέσεις. Καθώς οι εργαζόμενοι αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το κλιμακούμενο κόστος ζωής οι μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις φαίνεται ότι δεν έχουν αποδώσει γεγονός που προδικάζει την πραγματοποίηση των κινητοποιήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για τις εμπορευματικές ροές αλλά και για τις οικονομικές λειτουργίες καθώς οι σιδηρόδρομοι είναι το κύριο μέσο μεταφοράς του ενεργούν εργατικού δυναμικού.
Το συνδικάτο των μηχανοδηγών aslef - που αντιπροσωπεύει το 96% των μηχανοδηγών τρένων στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία - και η Εθνική Ένωση Εργαζομένων στους Σιδηροδρόμους, τη Ναυτιλία και τις Μεταφορές (RMT) σχεδιάζουν μια προειδοποιητικού χαρακτήρα κινητοποίηση την 1η Οκτωβρίου. Η ASLEF από την πλευρά της ανακοίνωσε απεργιακές κινητοποιήσεις στους σιδηροδρόμους την 1η και 5η Οκτωβρίου. Οι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται επίσης να προκαλέσουν αναστάτωση στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος που αρχίζει στις 2 Οκτωβρίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter