Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέα παρτίδα κόκας «τσακωτή» σε εμπορευματοκιβώτιο στον Πειραιά

0nark1.original

Νέα παρτίδα κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο με δηλωμένο φορτίο «μπανάνες» ήρθε στο φως στο λιμάνι του Πειραιά, μετά και τον πρόσφατο εντοπισμό άλλων 173 κιλών.
Τη φορά αυτή, κατόπιν διενέργειας ανάλυσης κινδύνου από ελεγκτές του τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, δεσμεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου από το Γ΄ Τελωνείο Πειραιά εμπορευματοκιβώτιο ύποπτο για πιθανή ύπαρξη ναρκωτικών ουσιών.
Προηγουμένως, στις 5 Σεπτεμβρίου, κατά τη διενέργεια ελέγχου, στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, από αυτοκινούμενο όχημα x-ray του Γ’ Τελωνείου Πειραιά εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου. Κατόπιν αυτού, ακολούθησε έλεγχος από τελωνειακούς υπαλλήλους του τμήματος δίωξης λαθρεμπορίου του Γ’ Τελωνείου Πειραιά και κλιμακίου στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, που εντόπισαν 40 συσκευασίες με κοκαΐνη μεικτού βάρους 45 κιλών και 594 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.
Το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση και στις 14 Σεπτεμβρίου, κατόπιν έγκρισης της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής, διενεργήθηκε ελεγχόμενη μεταφορά από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης με αρνητικά αποτελέσματα. Στην εν λόγω επιχείρηση συνέδραμαν οι Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) των Κεντρικών Λιμεναρχείων Πειραιά και Θεσσαλονίκης καθώς και το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter