Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οι λιμένες του Ρότερνταμ και του Ντούισμπουργκ υπέγραψαν «συμφωνία βιωσιμότητας»

01Ροτερνταμ

Το λιμάνι του Ρότερνταμ ενίσχυσε τη συνεργασία του με το λιμάνι του Ντούισμπουργκ (Duisport) για την επέκταση των πρωτοβουλιών στον τομέα της ψηφιοποίησης και της ενεργειακής μετάβασης – με στόχο να γίνει βασικός κόμβος εφοδιαστικής στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Τα δύο λιμάνια υπέγραψαν επιστολή προθέσεων (LOI) για την εδραίωση της συνεργασίας τους. Σύμφωνα με κοινή δήλωση, το LOI αποσκοπεί στη δημιουργία της πιο ψηφιακής και πιο βιώσιμης σύνδεσης in land port, συνδέοντας την πρωτοβουλία «Rail Freight Data Hub» του Ντούισμπουργκ με το «Rail Connected» του Ρότερνταμ.
Τα έργα ψηφιοποίησης και ανταλλαγής δεδομένων φιλοδοξούν να αυξήσουν περαιτέρω τη βιώσιμη ανταλλαγή εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ των δύο κόμβων εφοδιαστικής. Η τρέχουσα κυκλοφορία εμπορευματοκιβωτίων εκτιμάται σε 1 εκατομμύριο TEU’s κάθε χρόνο.
Όσον αφορά την ενεργειακή μετάβαση, και οι δύο λιμένες σχεδιάζουν να διερευνήσουν την ανάπτυξη κόμβων υδρογόνου για να μετατρέψουν το Ρότερνταμ στη μελλοντική «πύλη υδρογόνου» προς την Ευρώπη και το Duisport ως κόμβο για τη Γερμανία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter