Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επενδύει στην ενέργεια και η Βαλένθια

0valencia port

Μετά τα λιμάνια της Β. Ευρώπης που έχουν ξεκινήσει επενδύσεις σε όλες τις μορφές της «πράσινης ενέργειας» το λιμάνι της Βαλένθια ετοιμάζεται να αξιοποιήσει την δύναμη των κυμάτων για την παραγωγή ενέργειας. Προς τούτο λιμάνι και πόλη της Βαλένθια υπέγραψαν συμφωνία για την εγκατάσταση πιλοτικού μετατροπέα ενέργειας κυμάτων στον πρόβολο της μαρίνας, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του λιμανιού της Βαλένθια, όπου η δύναμη του κύματος είναι ευνοϊκότερη. Το έργο σύμφωνα με τα στοιχεία συγχρηματοδοτείται κατά 50% από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συσκευή που θα αξιοποιεί την δύναμη των κυμάτων θα κοστίσει περίπου 495.000 ευρώ και θα καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 105m2, που αντιστοιχεί σε 77m2 της γης και 28m2 της επιφάνειας ύδατος.
Το Wave Energy Converter (WEC) αναμένεται να παράγει περίπου 130.000kw ετησίως, ισοδύναμο με τη μείωση της ετήσιας παραγωγής CO2 της πόλης κατά 16 τόνους και θα συμβάλει στην υλοποίηση της στρατηγικής του PAV για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και τη δέσμευση για ανανεώσιμες πηγές στο πλαίσιο του στόχου «Valenciaport 2030, μηδενικές εκπομπές».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter