Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έργα Πνοής για την Σητεία 11,6 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης

plakiotakissiteia

Νέα πνοή στην Σητεία δημιουργούν οι συνολικές χρηματοδοτήσεις που έχει διασφαλίσει ως τώρα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης, όσο και από το ΕΣΠΑ συνολικού ύψους άνω των 11,6 εκατ. Ευρώ.

Οι χρηματοδοτήσεις αυτές αφορούν τόσο στην υλοποίηση σημαντικών λιμενικών έργων υποδομής που μεταβάλλουν άρδην την φυσιογνωμία της περιοχής ενισχύοντας δυναμικά το τουριστικό προφίλ της, όσο και στην διασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης ακτοπλοϊκής σύνδεσης της για την περίοδο 2021-2027.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά χθες ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στην διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σητείας με την συμμετοχή των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων της περιοχής «περά από τις ήδη συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις που έχουμε ανακοινώσει για τον Δήμο, τις πλωτές προβλήτες, έργο το οποίο θα βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τον θαλάσσιο Τουρισμό στην πόλη μας, ανακοινώνουμε δύο πολύ σημαντικά έργα.
Είναι το έργο προστασίας της ακτογραμμής, ανατολικά του λιμανιού της Σητείας συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται, συνέχισε, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για τρεις υφάλους – κυματοθραύστες παράλληλα της ακτογραμμής που η τοποθέτηση τους θα ξαναζωντανέψει την παραλία.
Επίσης, πρόσθεσε, διασφαλίσαμε 1 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ για τη βελτίωση του παλιού λιμανιού της πόλης.
Εξάλλου όπως είναι ήδη γνωστό το Υπουργείο έχει διασφαλίσει από Πόρους του ΕΣΠΑ 5,7 εκατ. Ευρώ για την κάλυψη των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιακών αναγκών της Σητείας για την περίοδο 2021-2027.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο Δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Μεραμβελιωτάκης, οι Αντιδήμαρχοι, Γιώργος Αλιαμάκης, Ελένη Πλατανάκη, Νίκος Μακρυνάκης Γιάννης Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σητείας Μιχάλης Αντωνιδάκης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Μαρία Νικητάκη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Σταύρος Συλλιγαρδάκης, ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Κώστας Λυμπερίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Κουρουπάκης, Νίκος Καραμανωλάκης, Λεωνίδας Τερζής ,Μαρία Γιαννακάκη και Γιάννης Σκαρβελάκης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter