Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

“Λάσκεια 2021”: Ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ τιμά τον Ελευσίνιο ήρωα Β. Λάσκο

0OLE

Με κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Αντιπλοιάρχου Βασίλη Λάσκου, τιμά o Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε. ) ΑΕ τον Ελευσίνιο ήρωα και κυβερνήτη του θρυλικού υποβρυχίου «Κατσώνης», Βασίλη Λάσκο, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων μνήμης, τα γνωστά “Λάσκεια”, που διοργανώνονται κάθε χρόνο, στην Ελευσίνα.
Ο Βασίλειος Λάσκος, Αντιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και τελευταίος κυβερνήτης του υποβρυχίου “Κατσώνης”, γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1899 και θυσιάστηκε για την πατρίδα όταν το υποβρύχιο του βυθίστηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1943, βόρεια της Σκιάθου, μετά από δίωρη μάχη με γερμανικό καταδιωκτικό.
Οι εκδηλώσεις “Λάσκεια 2021”, που συνδιοργανώνουν το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ο Δήμος Ελευσίνας και ο Λαογραφικός Σύλλογος Ελευσίνας “Το Αδράχτι”, θα πραγματοποιηθούν στον χώρο πλησίον του μνημείου «Αντιπλοιάρχου Βασίλη Λάσκου ΒΝ» στην παραλία Ελευσίνας, με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμούς και ομιλίες εκπροσώπων θεσμικών και στρατιωτικών αρχών, την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα. Η εκδήλωση μνήμης θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.
Εκ μέρους του Ο.Λ.Ε. ΑΕ θα παρασταθεί και θα καταθέσει στεφάνι ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γ. Κουμπέτσος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter