Να μην γίνει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού ζήτησαν λιμενεργάτες από Θ. Δρίτσα
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΝΕΑ
- Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 17:19
Άκαρπη, όπως αναμένονταν, ήταν η συνάντηση αντιπροσωπείας των λιμενεργατών με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Θοδωρή Δρίτσα για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά. Υπενθυμίζεται πως σήμερα Πέμπτη η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος πραγματοποιεί 24ωρη απεργία. Από τη πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΟΜΥΛΕ μετά τη συνάντηση δήλωναν από τη μια πλευρά ανήσυχοι τόσο για το μέλλον των συναδέλφων τους όσο και για τη πόλη του Πειραιά γενικότερα και από την άλλη εξέφραζαν αισιοδοξία ότι η ιδιωτικοποίηση μπορεί να αποτραπεί.
Για τα επόμενα βήματα τους αναμένεται να αποφασίσουν εντός των προσεχών ημερών ενώ θα πραγματοποιηθεί και ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων. Η επόμενη κινητοποίηση των λιμενεργατών έχει αποφασιστεί για τις 12 Νοεμβρίου καθώς θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση ο κ.Δρίτσας είπε μεταξύ άλλων ότι θα επιδιωχθεί η υπογραφή νέας διετούς σύμβασης εργασίας ενώ δεν ετέθη το θέμα της διατήρησης ή όχι των θέσεων εργασίας των λιμενεργατών. Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές εκτιμούν πως από τη στιγμή που θα γίνει η ιδιωτικοποίηση θα είναι αρμοδιότητα του νέου επενδυτή τι θα κάνει με τις θέσεις εργασίας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων. Κοινό αίτημα ήταν να μη προχωρήσει η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης.
Σημειώνεται πως στη συγκέντρωση των λιμενεργατών δεν παρέστη κανείς εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού κόμματος, αντίθετα παρέστησαν πρώην βουλευτές και στελέχη της ΛΑΕ όπως ο κ. Παν. Λαφαζάνης.
Σχετικά με την πορεία της ιδιωτικοποίησης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει δοθεί προθεσμία ως τα μέσα Νοεμβρίου για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης ενώ το ζήτημα των προσφορών θα "ανοίξει" τον Δεκέμβριο. Από τις αρχές του έτους αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται πως σε ένδειξη συμπαράστασης στους λιμενεργάτες την Πέμπτη παρέμειναν κλειστοί οι Δήμοι Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος, ενώ πραγματοποίησαν στάση εργασίας οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας. Επίσης κάλεσμα για συμμετοχή στη κινητοποίηση είχε κάνει και η ΑΔΕΔΥ.
Πηγή: www.tovima.gr