«Βλάπτει» σοβαρά το momentum η καθυστέρηση στα λιμάνια
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΝΕΑ
- Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 10:36
«Κοινός τόπος» μεταξύ παραγωγικών τάξεων αλλά και χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων αποτελεί πλέον η διαπίστωση ότι όσο καθυστερούν οι «δεύτερες φάσεις» στους διαγωνισμούς των ΟΛΠ και ΟΛΘ τόσο θα χάνεται το περίφημο momentum.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο εργασιών συνέδριου Logistics που ολοκληρώθηκε επιχειρήθηκε να φωτιστεί το ποίος τελικά φταίει για τις καθυστερήσεις αλλά και τι συνέπειες για την επόμενη ημέρα των δύο στρατηγικής σημασίας λιμένων θα έχει. Μάλιστα κύκλοι των παραγωγικών τάξεων αλλά και των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων που παρακολούθησαν τις εργασίες συμφώνησαν ότι «αποτελεί βούτυρο στο ψωμί» των λιμένων της Β. Ευρώπης η όλη κατάσταση.
Χάρη στην οποία τα δύο λιμάνια κινδυνεύουν να «προσπεραστούν» ενδεχομένως και από άλλα ανταγωνιστικά προς αυτά στη Μεσόγειο καθώς τόσο οι «συμμαχίες» στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων, όσο και το διεθνές εμπόριο τώρα τοποθετούνται στρατηγικά εκ νέου. Δηλαδή θεωρούν ότι τώρα είναι το momentum ανεξαρτήτως του αν η υπόθεση των λιμένων έχει συνδεθεί καλώς κακώς με τις αποκρατικοποιήσεις.Όπου αλλεπάλληλες παλινωδίες στα χρονοδιαγράμματα φαίνεται να ευθύνονται για την ενδεχόμενη και ορατή στο ορίζοντα απώλεια του momentum.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό που καταγράφηκε στο εν λόγω συνέδριο ήταν η εκ νέου διαφοροποίηση ως προς τις μεθόδους «διεθνοποίησης» και αξιοποίησης των λιμένων (παραχωρήσεις ή πλήρης ιδιωτικοποίηση) .Γεγονός που επίσης αποδίδεται στις καθυστερήσεις που παρέχουν πεδίο ανάπτυξης διαφοροποιήσεων και μεταξύ των παραγωγικών τάξεων που μέχρι πρότινος στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον ήταν αρραγείς ως προς την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ. Κάτι που είχαν επίσης καταστήσει σαφές τόσο σε κυβέρνηση όσο και σε αξιωματική αντιπολίτευση.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι συν-αντίληψη υπήρξε και για το χρονικό εύρος που απομένει σε ΤΑΙΠΕΔ και κυβέρνηση να προχωρήσουν τις όποιες διαδικασίες το οποίο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περιορίζεται «ασφυκτικά» στις επόμενες τριάντα ημέρες δηλαδή κάτι λιγότερο προ των εορτών και της συνήθους «ραστώνης» που επέρχεται στο δημόσιο τομέα αλλά και του ενδεχόμενου περεταίρω «ρευστοποίησης» του πολιτικού σκηνικού.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.