Δευ05202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κοινές δράσεις Δήμου Πειραιά-ΟΛΠ αποφάσισαν Ανωμερίτης-Μιχαλολιάκος

anomeritis-89

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΠ ΑΕ κ. Γιώργο Ανωμερίτη είχε νωρίτερα σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στο γραφείο του στο δημαρχείο και συζήτησαν για τις κοινές δράσεις της ΟΛΠ ΑΕ και του Δήμου Πειραιά.

Κατά τη συνάντηση η διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ, ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά στον Πειραιά το 2015, θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση όλων των Λιμένων της Ευρώπης. Από την πλευρά του ο κ. Μιχαλολιάκος συνεχάρη τον κ. Ανωμερίτη, για την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης όλων των λιμένων της Ευρώπης, στον Πειραιά σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια εθνική επιτυχία να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και ειδικότερα στην πόλη μας.

Επίσης, συζήτησαν για τις κοινές δράσεις που πρέπει να γίνουν, για την άριστη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας το 2015, που θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά ως τιμώμενη Πόλη - Λιμένας.
Κατά τη συνάντηση επιβεβαίωσαν την κοινή προσπάθεια για Σύσταση Εταιρείας Ειδικού Σκοπού, για τον εορτασμό των 2500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2021, καθώς και τη διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σε ότι αφορά στην προετοιμασία του Πειραιά ως υποψήφιας πόλης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του έτους 2021, ο Δήμος Πειραιά θα προσκαλέσει σε κοινή σύσκεψη, την ΟΛΠ ΑΕ, το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Νήσων και το Δήμαρχο Σαλαμίνας.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Στ. Διαμαντίδης και ο Γενικός Διευθυντής της ΟΛΠ ΑΕ κ. Σταύρος Χατζάκος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter