Τετ09182024

Last updateΤετ, 18 Σεπ 2024 10am

Μείωση προσεγγίσεων και αστρονομική ζημιά τρις δολαρίων

box trader 1

Ο «ισχυρός κυματισμός» που έχει προκαλέσει η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα έχει κάνει τα λιμάνια γύρω από αυτή να «παλεύουν» με την πτώση των προσεγγίσεων και την απώλεια εσόδων. Σύμφωνα με την Sea-Intelligence στην Ανατολική Μεσόγειο, ο συνολικός αριθμός των μηνιαίων λιμενικών προσεγγίσεων είχε ήδη μειωθεί πριν από την κρίση, αλλά τον Ιανουάριο του 2024 σημειώθηκε σημαντική μηνιαία πτώση 22%.
Σε σύγκριση με τον μέσο όρο πριν από την κρίση, η μείωση το 2024 έφτασε το 33%. Παρόμοια μείωση 33% παρατηρήθηκε στον Κόλπο του Άντεν, όπου οι μηνιαίες λιμενικές προσεγγίσεις μειώθηκαν από περίπου 100 σε 60-70 το 2024. Αν και οι δύο περιοχές έχουν δείξει αργά σημάδια ανάκαμψης, η πρόοδος ήταν περιορισμένη.
Επιπλέον, η Ερυθρά Θάλασσα γνώρισε τον πιο δραματικό αντίκτυπο, με μείωση κατά 85% των μέσων μηνιαίων λιμενικών προσεγγίσεων το 2024. Ο αριθμός μειώθηκε από περισσότερες από 200 κλήσεις το μήνα σε λιγότερες από 40 μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2024. Μέχρι τον Ιούλιο του 2024, ο αριθμός διπλασιάστηκε σε 60 κλήσεις, αλλά παραμένει αβέβαιο εάν αυτή η αύξηση θα διατηρηθεί ή είναι απλώς μια προσωρινή διακύμανση.

Αστρονομικές απώλειες

Στο μεταξύ η οικονομική απώλεια που προκλήθηκε από τη διακοπή σε δύο από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές οδούς του κόσμου, την Ερυθρά Θάλασσα και τη Διώρυγα του Παναμά, εκτιμάται σε 1,25 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανάλυση της Russell Group. Τα μπλοκαρίσματα σε δύο από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές διαδρομές στον κόσμο έχουν προκαλέσει σύγχυση στα ναυτιλιακά προγράμματα και τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, καθώς τα πλοία επιλέγουν μεγαλύτερες εναλλακτικές διαδρομές προσθέτοντας καθυστερήσεις και αυξανόμενο κόστος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter