Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Boxships: Βελτίωση της αξιοπιστίας παρά την κρίση στην Ερυθρά

box trader 1

Τέσσερις μήνες μετά τις εκτροπές της Ερυθράς Θάλασσας, η ναυτιλία τακτικών γραμμών φαίνεται να έχει απορροφήσει τις διαταραχές με τους μεγάλους μεταφορείς εμπορευματοκιβωτίων να παρουσιάζουν την πρώτη ανοδική κίνηση σε πέντε μήνες για την αξιοπιστία του χρονοδιαγράμματος προσεγγίσεων στα λιμάνια. Η Sea-Intelligence στην μεταγενέστερη έκθεσή της σχετικά με τα δρομολόγια των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αναφέρει την πρώτη μηνιαία βελτίωση, επιτυγχάνοντας αξιοπιστία σχεδόν 56% τον Μάρτιο, γεγονός που επαναφέρει τον κλάδο στο ίδιο επίπεδο με την εμφάνιση από την πανδημία.
Η Sea-Intelligence παρακολουθεί την απόδοση σε 34 διαφορετικές εμπορικές ρότες για περισσότερους από 60 μεταφορείς. Υπολογίζει ότι οι μεταφορείς εμπορευματοκιβωτίων βελτίωσαν την αξιοπιστία τους κατά 1,6% τον Μάρτιο του 2024 έναντι του προηγούμενου μήνα και πέτυχαν το υψηλότερο επίπεδο μέχρι στιγμής το 2024. Η αξιοπιστία του χρονοδιαγράμματος κορυφώθηκε σε πάνω από 64% τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2023, αλλά μειωνόταν κάθε μήνα μετά από αυτό, καθώς η Διώρυγα του Παναμά άρχισε να μειώνει τις διελεύσεις και στη συνέχεια οι Χούθι ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους στα μέσα Νοεμβρίου.
Οι μεταφορείς προσάρμοσαν τα δρομολόγια, άλλαξαν δρομολόγια και επανέφεραν σε λειτουργία πρόσθετη χωρητικότητα συμβάλλοντας στην απορρόφηση των επιπτώσεων των εκτροπών στις δραστηριότητές τους. Επίσης, είναι πιθανό να έχουν παράσχει πρόσθετη βοήθεια, οι μεταφορείς αρχίζουν να παραλαμβάνουν το μεγάλο βιβλίο παραγγελιών για νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που δημιουργήθηκαν το 2020 και το 2021. Σε ξεχωριστή έκθεση, η Alphaliner υπογραμμίζει ότι 41 νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 260.000 TEU παραδόθηκαν τον Μάρτιο, ακολουθούμενα από άλλα 50 νέα πλοία συνολικής χωρητικότητας 330.000 TEU τον Απρίλιο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter