Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το Κινεζικό νέο έτος

0Containers stacked

Ενώ η υπόθεση με τις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά έχει διαταράξει την εφοδιαστική νέο πονοκέφαλο, αυτή τη φορά στους φορτωτές, προκαλεί η είσοδος στην εορταστική περίοδο για τον εορτασμό του κινεζικού νέου έτους.

Το 2024, το κινεζικό νέο έτος θα ξεκινήσει στις 9 Φεβρουαρίου ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τη Γιορτή των Φαναριών στις 24 Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προετοιμασίες για το κινεζικό νέο έτος ξεκινούν τρεις εβδομάδες νωρίτερα - με τα εργοστάσια να επιβραδύνουν, να κλείνουν τη λειτουργία τους και τους εργαζόμενους να ταξιδεύουν πίσω στις πατρίδες τους για να γιορτάσουν το νέο έτος με τις οικογένειές τους. Μία από τις σημαντικότερες παραδοσιακές κινεζικές διακοπές, το κινεζικό νέο έτος ή το σεληνιακό νέο έτος, γιορτάζεται σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, του Βιετνάμ, της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας, των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας και της Βόρειας και Νότιας Κορέας. Ως κυρίαρχο εξαγωγικό κέντρο, οι επιβραδύνσεις στην Κίνα επηρεάζουν την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών του κινεζικού νέου έτους, σχεδόν όλα τα εργοστάσια και οι κατασκευαστές στην Κίνα σταματούν τις διαδικασίες τους, τα λιμάνια περιορίζουν τις δραστηριότητές τους και οι εργαζόμενοι δεν είναι διαθέσιμοι - διαταράσσοντας έτσι ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού και τις υλικοτεχνικές λειτουργίες.
Να σημειωθεί ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία όπου οι αναδρομολογήσεις των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ερυθρά ήδη έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην εφοδιαστική με τα χρονοδιαγράμματα παραδόσεων να έχουν γίνει «ρευστά» με τα κομβικής σημασίας λιμάνια να βρίσκονται προ εμφράγματος με τις μεταφορτώσεις, τις αλλοπρόσαλλες εναποθέσεις έμφορτων και μη εμπορευματοκιβωτίων και τις αρρύθμιστες προσεγγίσεις πλοίων.
Δεδομένης της κατάστασης ήδη ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων έχουν προβεί σε ενημέρωση του πελατειακού τους δυναμικού για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει την εν λόγω περίοδο προτείνοντας κατά περίπτωση λύσεις για την πιθανή άρση αδιεξόδων στην διακίνηση φορτίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter