Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διακυμάνσεις σε προσαυξήσεις του EU ETS «βλέπει» ο Alphaliner

0Containers stacked

Οι προσαυξήσεις του συστήματος εμπορίας εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) θα εξελιχθούν αναπόφευκτα καθώς η τιμή των δικαιωμάτων της ΕΕ κυμαίνεται, σύμφωνα με έκθεση του Alphaliner.


Η ναυτιλία όλων των τομέων προβλέπεται να αντιπροσωπεύει περίπου το 5% της ευρωπαϊκής αγοράς δικαιωμάτων, ενώ οι τιμές θα υπόκεινται σε ευρύτερες τάσεις στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, καθώς η ζήτηση προσαρμόζεται στη χρήση καυσίμων.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίθεση των liners στις πρόσθετες επιβαρύνσεις, αν και μένει να δούμε αν μπορούν να επιβάλουν αυξήσεις σε μια αδύναμη αγορά, όπου τα κέρδη από τις προσαυξήσεις μπορούν σε κάθε περίπτωση να αντισταθμιστούν από μειώσεις του συνολικού ναύλου. Ενώ οι εισφορές βασίζονται στις επικρατούσες τιμές δικαιωμάτων εκπομπής της ΕΕ (EUA), το συνολικό φάσμα είναι ευρύ, υποδεικνύοντας μια ποικιλία χρεώσεων στις γραμμές: Ασία - Βόρεια Ευρώπη: €20 - €28, Ασία - Μεσόγειος: €11 - €23, Ευρώπη - Βόρεια Αμερική: €24 - €46 και εντός Ευρώπης: €16 - €35. Σύμφωνα με πληροφορίες όσοι χρησιμοποιούν τις «πράσινες υπηρεσίες» των τακτικών γραμμών, όπως το ECO Delivery της Maersk ή το Hapag Lloyd's Green Ship, δεν θα υπόκεινται στις πρόσθετες χρεώσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter