Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρίχνει τους ναύλους η χωρητικότητα

box trader 1

Οι τιμές Transpacific για τα εμπορευματοκιβώτια δέχθηκαν μεγαλύτερη πίεση την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι φορείς εκμετάλλευσης τακτικών γραμμών άρχισαν να προσθέτουν χωρητικότητα.

Ο δείκτης Shanghai Containerised Freight Index (SCFI) στις 10 Νοεμβρίου έδειξε ότι οι τιμές Σαγκάης-Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ έχασαν 12% στα 1.843 δολάρια ΗΠΑ / FEU, ενώ οι τιμές Σαγκάης-Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3%, στα 2.354 δολάρια ΗΠΑ / FEU.
Το ενδιαφέρον των αναλυτών έχει στραφεί στις κινήσεις εταιριών σε ανατολική και δυτική ακτή των ΗΠΑ με την διώρυγα του Παναμά να παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτές. Εν τω μεταξύ, οι ναύλοι Σαγκάης-Βόρειας Ευρώπης ήταν 5% χαμηλότερα, στα 722 δολάρια ΗΠΑ / TEU, καθώς οι μεταφορείς αποσύρθηκαν από τις αυξήσεις των ναύλων όλων των ειδών τον Νοέμβριο και επανέφεραν τις βλέψεις τους για αύξηση τους τον Δεκέμβριο. Ωστόσο αυτές οι προσπάθειες έχουν υπονομευθεί από τις επιθετικές ενέργειες τιμών αρκετών μεταφορέων, ενώ περαιτέρω μειώσεις τιμών αναμένονται το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter