Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα Αμερικανικά λιμάνια

0koyti

Οι όγκοι εισαγωγών εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια των ΗΠΑ επιταχύνθηκαν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, αψηφώντας τις περισσότερες προβλέψεις και τις ιστορικές μειώσεις της περιόδου αιχμής, παρά τις πολλές αναφορές για αδύναμους όγκους και πτώση των ποσοστών. Το γεγονός επι της ουσίας ανέτρεψε προβλέψεις για μείωση εισαγωγών λόγω ύφεσης επιβεβαιώνοντας ότι η αμερικανική αγορά κινείται ανοδικά.
Η Αμερικανική ένωση λιανικού εμπορίου, NRF, ωστόσο, αναφέρει ότι τα μέλη της έχουν ήδη τα περισσότερα από τα εμπορεύματα της εορταστικής περιόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες σε αποθήκες και στην αλυσίδα εφοδιασμού. Ως εκ τούτου, στην έκθεσή της Global Port Tracker, η NRF προβλέπει μια «εκκαθάριση για το έτος» για τους όγκους των εισαγωγών ειδών λιανικής στα μεγάλα λιμάνια των ΗΠΑ. Αναμένουν ότι οι εισαγωγές του τέταρτου τριμήνου θα είναι στα 5,65 εκατομμύρια TEU, οι οποίες θα είναι χαμηλότερες από τα 5,9 εκατομμύρια TEU κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023. Σημειώνουν, ωστόσο, ότι ο Σεπτέμβριος ήταν η πρώτη φορά που οι εισαγωγές λιανικής έφτασαν τα δύο εκατομμύρια TEU σε ένα μήνα από τον Οκτώβριο του 2022.
Προβλέπεται ότι το 2023 συνολικά θα είναι μειωμένο κατά 13,5% από πέρυσι και περισσότερο από 14% από το ρεκόρ του 2021. Ωστόσο, οι προοπτικές της NRF για το 2024 δείχνουν ένα ισχυρό ξεκίνημα 5,32 εκατομμυρίων TEU για το πρώτο τρίμηνο, αυξημένο σχεδόν 7% από τα 4,98 εκατομμύρια TEU το πρώτο τρίμηνο του 2023.
Η ένωση λιανικού εμπορίου των ΗΠΑ προβλέπει παρά τις οικονομικές ανησυχίες ότι οι λιανικές πωλήσεις κατά τις γιορτές θα αυξηθούν μεταξύ 3% και 4% φέτος. Με τις συνολικές λιανικές πωλήσεις αυτή την εορταστική περίοδο να αναμένεται να ξεπεράσουν τα 957 δισεκατομμύρια δολάρια, η NRF λέει ότι οι πωλήσεις είναι σύμφωνες με τον ρυθμό ανάπτυξης της περιόδου πριν από την πανδημία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter