Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανακηρύχθηκε κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο για 10η συνεχή χρονιά η Σιγκαπούρη

0Σιγκαπούρη6a

Η Σιγκαπούρη κατέλαβε την πρώτη θέση στην έκθεση Xinhua-Baltic International Shipping Centre Development Index (ISCDI) για 10η συνεχόμενη χρονιά. Δημοσιευμένη από κοινού από το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, Xinhua, και τον παγκόσμιο πάροχο ναυτιλιακών δεδομένων, Baltic Exchange, η έκθεση αναφέρει τη Σιγκαπούρη ως το παγκόσμιο κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο, ακολουθούμενη από το Λονδίνο και τη Σαγκάη. Η Σιγκαπούρη διατήρησε τη θέση της λόγω της στρατηγικής της θέσης, της διεθνούς προοπτικής και του καθιερωμένου οικοσυστήματος επαγγελματικών παγκόσμιων ναυτιλιακών υπηρεσιών και καλής διακυβέρνησης, σύμφωνα με το Baltic Exchange. Το Λονδίνο και η Σαγκάη έχουν διατηρήσει τις θέσεις τους στη δεύτερη και τρίτη θέση του δείκτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ντεμπούτο για το Ningbo-Zhoushan και η θέση του Πειραιά

Ένας σχετικά νεοεισερχόμενος στον Δείκτη, ο Ningbo-Zhoushan, βρίσκεται στον αριθμό εννέα. Η κατάταξη της κινεζικής πόλης-λιμένα μεταξύ των κορυφαίων 10 οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι είναι το πιο πολυσύχναστο λιμάνι στον κόσμο όσον αφορά τη χωρητικότητα φορτίου.
Να σημειωθεί ότι ο Πειραιάς, που εμφανίστηκε στον δείκτη το 2015 στην δέκατη θέση, φέτος ανέβηκε στην ογδόη θέση της κατάταξης επανερχόμενος σε αυτή που κατείχε κατά τα έτη 2020, 2021 ενώ το 2022 είχε «πέσει» στην ένατη θέση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter