Σαβ05042024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κοντά στα 100 εκατομμύρια TEU…

0πινακαςΚίνα

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία, τα λιμάνια της Κίνας σημείωσαν αύξηση του όγκου εμπορευματοκιβωτίων από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2023 φθάνοντας τα 95,4 εκατομμύρια TEU αντιπροσωπεύοντας ετήσια αύξηση 4,8%.

Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2023, ο όγκος φορτίου των κινεζικών λιμένων ήταν 5,2 δισεκατομμύρια τόνοι, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 7,6%.
Το λιμάνι της Σαγκάης, το οποίο εξασφάλισε τη θέση του ως το πιο πολυσύχναστο λιμάνι στον κόσμο με 43,19 εκατομμύρια TEU που μετακινήθηκαν το 2022, είδε αύξηση του όγκου εμπορευματοκιβωτίων κατά 30,2% από έτος σε έτος (YoY) και ελαφρά αύξηση σχεδόν 1% από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Το λιμάνι μετέφερε 15 εκατομμύρια TEU μέχρι στιγμής το 2023.
Οι όγκοι TEU του λιμένα Ningbo-Zhoushan συνεχίζουν να αυξάνονται κάθε μήνα μετά την επίτευξη διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων 1,05 εκατομμυρίων TEU τις πρώτες 10 ημέρες του Ιανουαρίου 2023, που τώρα ανέρχεται σε 3,13 εκατομμύρια TEU από την αρχή του έτους.

Οι ναύλοι

Όσον αφορά τους ναύλους εμπορευματοκιβωτίων, η μέση αξία του δείκτη Ningbo Container Freight (NCFI) τον Μάιο ήταν 702,9 μονάδες, έχοντας καταγράψει μείωση 2,7% σε σύγκριση με τον Απρίλιο.
Από το λιμάνι Ningbo Zhoushan έως τις δυτικές διαδρομές των ΗΠΑ και τις ανατολικές διαδρομές των ΗΠΑ, τα περισσότερα πλοία της γραμμής ανέβασαν τον ναύλο τον Ιούνιο και ο ναύλος ανέκαμψε σημαντικά.
Η αύξηση της δυτικής διαδρομής των ΗΠΑ ήταν ακόμη πιο σημαντική επειδή ο ναύλος ήταν προηγουμένως χαμηλότερος.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ningbo Shipping Exchange, οι ναύλοι από το Ningbo προς τη Βόρεια Αμερική παρέμειναν σταθεροί τον Απρίλιο του 2023, ενώ οι τιμές για τις διαδρομές της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ και της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ σημείωσαν μικρή πτώση τον ίδιο μήνα.
Κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2023, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια της Κίνας παρουσίασε αύξηση σε ετήσια βάση, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης της Σαγκάης μειώθηκε από τα προηγούμενα επίπεδα ρεκόρ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter