Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Reliability: Βελτιώνεται αλλά…

0koyti

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Global Liner Performance (GLP) της Sea-Intelligenc η αξιοπιστία των ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων όσον αφορά στα χρονοδιαγράμματα αφιξοαναχωρήσεων βελτιώνεται αλλά όχι με ταχείς ρυθμούς.
Η έκθεση προσφέρει μια ολοκληρωμένη ανάλυση 34 διαφορετικών εμπορικών λωρίδων και πάνω από 60 μεταφορέων.
Συνολικά, η παγκόσμια αξιοπιστία του χρονοδιαγράμματος έχει δείξει σταθερή βελτίωση σε μηνιαία βάση, ενώ ο ρυθμός βελτίωσης έχει μειωθεί σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.
Τον Απρίλιο του 2023, η αξιοπιστία του χρονοδιαγράμματος αυξήθηκε μόνο κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, φθάνοντας στο επίπεδο του 64,2%.
Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, η Sea-Intelligence δείχνει πώς αυτό αντιπροσωπεύει βελτίωση 29,9 ποσοστιαίων μονάδων.
Επιπλέον, η μέση καθυστέρηση για καθυστερημένες αφίξεις πλοίων συνέχισε να μειώνεται, με τον Απρίλιο του 2023 να παρουσιάζει μείωση κατά 0,72 ημέρες, με αποτέλεσμα μέση καθυστέρηση 4,34 ημερών.
Ο αριθμός είναι 2,22 ημέρες χαμηλότερος από το προηγούμενο έτος και είναι ακόμη χαμηλότερος από τον αντίστοιχο αριθμό για το 2020.
Μεταξύ των κορυφαίων 14 carriers, η Maersk αναδείχθηκε ως η πιο αξιόπιστη, επιτυγχάνοντας ποσοστό αξιοπιστίας χρονοδιαγράμματος 70,3% στην τελευταία έκθεση της Sea-Intelligence. Η MSC ακολούθησε με 68%, ενώ η Evergreen εξασφάλισε την τρίτη θέση με 67,1%. Επιπλέον, έξι ακόμη αερομεταφορείς πέτυχαν ποσοστά αξιοπιστίας χρονοδιαγράμματος άνω του 60%. Οι υπόλοιποι αερομεταφορείς διατήρησαν ποσοστά αξιοπιστίας χρονοδιαγράμματος που κυμαίνονταν από 50% έως 60% και απείχαν στενά από 5,0 ποσοστιαίες μονάδες ο ένας από τον άλλο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter