Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στη «μάχη» για την απανθρακοποίηση τα μη εμπορικά δεδομένα

0document digital

Τα μη εμπορικά δεδομένα που δεν σχετίζονται με τα διακινούμενα φορτία μεταξύ λιμένων και με την εμπλοκή της εφοδιαστικής φαίνεται ότι λίαν προσεχώς θα «πέσουν στην μάχη» για την απανθρακοποίηση των λιμένων.

Προς το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε ειδικό cluster από τα λιμάνια Port of Tyne, Associated British Ports (ABP), the Bristol Port Company, Poole, Shoreham, Belfast, Aberdeen, Amsterdam και Forth Ports, τα οποία και θα ανταλλάσσουν στοιχεία με στόχο την επίτευξη συλλογικών, εφαρμόσιμων λύσεων για τον κλάδο σε τομείς όπως η υγεία και η ασφάλεια, η καθαρή ενέργεια, η απανθρακοποίηση, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Η συνεργασία στον τομέα των ψηφιακών δεδομένων μπορεί να αποφέρει πολυάριθμα οφέλη για τους λιμένες, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης αποδοτικότητας, των εσόδων, της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητας.
Στο μεταξύ ελαφρά βελτίωση σημειώνει η είσοδος της ψηφιοποίησης στα ανά τον κόσμο λιμάνια με τα μικρότερα να συνεχίζουν τη χρήση μεικτού συστήματος (χειρόγραφών εγγράφων και υπολογιστών). Στην προσπάθεια να καταστούν τα λιμάνια «πράσινα» η μη υιοθέτηση της ψηφιοποίησης σε ποσοστό 100% καθιστά το «τελευταίο μίλι» ενός ταξιδιού στη θάλασσα αδύναμο κρίκο στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, δημιουργώντας κινδύνους καθυστερήσεων, καθυστερημένων πληρωμών, αυξημένης κατανάλωσης καυσίμων και εκπομπών, μειωμένων εσόδων, ακόμη και ανησυχιών για την ασφάλεια που απορρέουν από την έλλειψη ιχνηλασιμότητας. Πέρσι με βάση τα στοιχεία μόνο το 20% των λιμένων είχαν υιοθετήσει πλήρως τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter