Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γερμανία: Οικονομικό «πονοκέφαλο» προκαλεί η πτώση της στάθμης του Ρήνου

0duisburg1

Πέρα από την εφοδιαστική που αντιμετωπίζει σοβαρότατα πλέον προβλήματα εξ αιτίας της μείωσης της στάθμης του ποτάμιου συστήματος στην Β. Ευρώπη η Γερμανία «βλέπει» και τις οικονομικές συνέπειες από την ξηρασία.

Η πτώση της στάθμης του Ρήνου σε εντυπωσιακά- ιστορικά χαμηλά έχει οδηγήσει σε αύξηση των ναύλων στις φορτηγίδες με το Reuters να μεταδίδει ότι διαταραχή στις ποτάμιες μεταφορές θα μπορούσε να ρίξει μισή ποσοστιαία μονάδα στην οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία φέτος. Τα ρηχά νερά ανάγκασαν τις φορτηγίδες να πλεύσουν με πληρότητα μόνο περίπου 25% αυτόν τον μήνα, οδηγώντας σε αύξηση του κόστους για τους ιδιοκτήτες φορτίων που έπρεπε να αναπτύξουν περισσότερα πλοία. Η στάθμη αναφοράς του νερού στο σημείο Kaub WL-KAUB κοντά στο Κόμπλεντς ήταν στο 1,20 μέτρο στις 24 Αυγούστου, έναντι μόλις 32 εκατοστών χθες 26 Αυγούστου. Τα σκάφη χρειάζονται περίπου 1,5 μέτρο της ισάλου γραμμής αναφοράς Kaub για να πλεύσουν πλήρως φορτωμένα. Ο ποταμός Ρήνος, εκτός των εμπορευματικών μεταφορών είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου στην Ευρώπη. Μάλιστα η Shell μείωσε πρόσφατα την παραγωγή των διυλιστηρίων της καθώς η χαμηλή στάθμη του νερού σταμάτησε τη ροή των αγαθών, σύμφωνα με ανακοίνωση της.
Οι ελπίδες πάντως για ένα βροχερό φθινόπωρο στην Β. Ευρώπη διατηρούνται «ζέουσες» παρά τις μέχρι τώρα περί του αντιθέτου προβλέψεις των ειδικών μετεωρολόγων για την επαναφορά της στάθμης των ποτάμιων συστημάτων στα ελάχιστα ικανά να επιτρέψουν με άνεση τις εμπορευματικές μεταφορές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter