Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Χάος στον ορίζοντα…

0Containers stacked

Μπορεί το ενεργειακό να έχει κλέψει την επικαιρότητα αλλά η εφοδιαστική φοβάται πλέον βάσιμα ότι θα πρωταγωνιστήσει λίαν προσεχώς εξ αιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων λιμενεργατών αλλά και των σιδηροδρομικών σε Γερμανία και Βρετανία.

Οι πρώτες ενδείξεις για τις διαπραγματεύσεις δεν προοιωνίζουν τα καλύτερα με τους Γερμανούς λιμενεργάτες να έχουν κάνει ήδη τρεις προειδοποιητικέ απεργίες καθώς το ver.di που καλύπτει τους Γερμανούς λιμενεργάτες φαίνεται ανυποχώρητο απορρίπτοντας τις προτάσεις του ZDS. Την ίδια ώρα 500 λιμενεργάτες που απασχολούνται σε υπηρεσίες εμπορευματοκιβωτίων MDHC στο Peel Ports στο Λίβερπουλ θα ψηφίσουν για το αν θα απεργήσουν σε μια διαμάχη σχετικά με τις αμοιβές και τους όρους. Η διαμάχη είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας της MDHC να κάνει μια αξιοπρεπή αύξηση των μισθών, σύμφωνα με το συνδικάτο Unite. Η «τελική» προσφορά του 7% είναι «πολύ κάτω» από τον τρέχοντα πραγματικό ρυθμό πληθωρισμού (RPI) του 11,7%, πρόσθεσε η ένωση. Υπάρχουν επίσης ζητήματα σχετικά με τα ποσοστά αμοιβής των πρακτορείων, τα οποία δεν έχουν βελτιωθεί από το 2018, τις κυκλικές βάρδιες και την καταβολή μπόνους που συμφωνήθηκε στη συμφωνία αμοιβών του 2021.
Στον σιδηροδρομικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, χθες η Εθνική Ένωση Εργαζομένων στους Σιδηροδρόμους, τη Ναυτιλία και τις Μεταφορές (RMT) ανακοίνωσε έναν περαιτέρω γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων που αναμένεται να προκαλέσει αναστάτωση σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου με την πιθανότητα επιπτώσεων στις ροές φορτίων. Οι λιμενεργατικές κινητοποιήσεις θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο τόσο στη ναυτιλία όσο και στις οδικές μεταφορές στο Λίβερπουλ και τις γύρω περιοχές. Οι εργατικές κινητοποιήσεις θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο τόσο στη ναυτιλία όσο και στις οδικές μεταφορές στο Λίβερπουλ και τις γύρω περιοχές.

Με τα λιμάνια της Β. Θάλασσας να βρίσκονται σε οριακό επίπεδο οι κινητοποιήσεις σε Γερμανία και Βρετανία μάλλον θα προκαλέσουν χαοτικές καταστάσεις στην εφοδιαστική.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter