Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διεκδικούν την πρώτη δεκάδα…

0Drewry table 1 600x556

Τα στοιχήματα ξεκίνησαν για την πρώτη δεκάδα της κατάταξης των λιμένων στον κόσμο για το τρέχον έτος. Ήδη τα πρώτα στοιχεία που δημοσίευσε η Chinese Academy of Sciences (CAS) θέλουν το λιμάνι της Shanghai να διατηρεί την πρώτη θέση παρά τα lockdown και γενικά τις αυξομειώσεις στην κίνηση. Η CAS πρόσθεσε ότι τα περισσότερα από τα λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων της Κίνας διατηρούν αυξανόμενη ζήτηση για ναυτιλιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού Ningbo-Zhoushan, καθώς και των λιμανιών στο Qingdao και το Tianjin.
Η παγκόσμια απόδοση λιμένων
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Δείκτη Διακίνησης Λιμένων Drewry Global, η παγκόσμια απόδοση λιμένων αυξήθηκε κατά 1,7% σε μηνιαία βάση (MoM) για να φτάσει τις 141,1 μονάδες τον Απρίλιο του 2022 - 1,5% κάτω από τις 143,1 μονάδες που καταγράφηκαν τον Απρίλιο του 2021. Η ευρύτερη περιοχή της Κίνας έχει συμβάλει περισσότερο στην αύξηση της απόδοσης των παγκόσμιων λιμένων εμπορευματοκιβωτίων, ωστόσο οι συνολικές επιδόσεις της συγκρατήθηκαν από την πτώση των όγκων λόγω της επιβολής lockdown. Εξαιρουμένης της Κίνας, η διακίνηση στην Ασία ήταν 4,1% χαμηλότερη από έτος σε έτος, με τα λιμάνια να επηρεάζονται σοβαρά από τα κινεζικά lockdown.Οι ευρωπαϊκοί όγκοι παρέμειναν κάτω από τα επίπεδα του 2021, καθώς η συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία οδηγεί στην εκτόξευση των τιμών αποστολής. Τέλος, η Βόρεια Αμερική κατέγραψε αύξηση 4,5% στον χειρισμό λιμένων.
Στην τελευταία της πρόβλεψη εμπορευματοκιβωτίων, ο Drewry επεσήμανε ότι το τέλος της ανοδικής πορείας της αγοράς εμπορευματοκιβωτίων μπορεί να είναι κοντά καθώς οι αποστολές κατά μήκος των περισσότερων εμπορικών οδών είναι μειωμένες με τον υψηλό πληθωρισμό να εμποδίζει την αναπήδηση του όγκου, αλλά τα υψηλά ποσοστά και τα κέρδη των ναυτιλιακών εταιριών δεν θα περιοριστούν καθώς η συμφόρηση εξακολουθεί να παραμένει στα λιμάνια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter