Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πτώση κοντά στο 3% για το παγκόσμιο εμπόριο

0δείκτηςΚιέλου

Πτώση κοντά στο 3% για το παγκόσμιο εμπόριο σημειώνει για τον Μάρτιο ο Εμπορικός Δείκτης του Κιέλου. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας του Κιέλου, οι αρνητικές συνέπειες που προέρχονται από τη ρωσική εισβολή επηρεάζουν τις οικονομίες παγκοσμίως, καθώς τα τελευταία στοιχεία του Εμπορικού Δείκτη του Κιέλου δείχνουν απότομη ύφεση. Μετά από περισσότερο από ένα μήνα πολέμου, η αυξανόμενη απομόνωση της Ρωσίας έχει οδηγήσει στην αναστολή προσεγγίσεων των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που φθάνουν και αναχωρούν από τα λιμάνια της. Ο Δείκτης, που για την διαμόρφωσή του αξιοποιεί στοιχεία από κινήσεις πλοίων στα λιμάνια, δείχνει ραγδαία μείωση του εμπορίου για τη Ρωσία, με τις εξαγωγές να συρρικνώνονται κατά 5% και τις εισαγωγές κατά σχεδόν 10%. Στα τρία μεγαλύτερα λιμάνια της Ρωσίας — Αγία Πετρούπολη, Βλαδιβοστόκ και Νοβοροσίσκ — η κυκλοφορία εμπορευματοκιβωτίων έχει μειωθεί κατά το ήμισυ. Ωστόσο η Ουκρανία έχει υποστεί τα χειρότερα και έχει αποκοπεί από το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο. Από το ξέσπασμα του πολέμου της 24ης Φεβρουαρίου, οι προσεγγίσεις μεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Οδησσού έχουν σταματήσει εντελώς.
Επί του παρόντος, λόγω της κρίσης στην εφοδιαστική, περίπου το 12% όλων των αγαθών που αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο έχουν κολλήσει στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Τα στοιχεία του Εμπορικού Δείκτη του Κιέλου για τον Μάρτιο αναφέρουν αρνητικές τάσεις για όλες σχεδόν τις οικονομίες παρουσιάζοντας τις ποσοστιαίες μεταβολές στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο σε Κίνα, ΕΕ, και ΗΠΑ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter