Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διασώζει ο σιδηροδρομικός δρόμος του μεταξιού

0MAERSK train

Ρωσία και Ινδία φαίνεται να είναι οι δύο πρώτες χώρες που οι εμπορευματικές ροές που διαμορφώνονται από τον σιδηροδρομικό δρόμο του μεταξιού έχουν θετικό οικονομικό αντίκτυπο.

Η Ινδία έχει καταγράψει τεράστια αύξηση στην εξαγωγική σιδηροδρομική κίνηση εμπορευματοκιβωτίων το 2021. Μάλιστα η MAERSK αύξησε κατά δεκατρία τα εμπορικά δρομολόγια συρμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχοντας σημειώσει το 2021 αύξηση 43% στην κυκλοφορία εμπορευματοκιβωτίων στον σιδηρόδρομο και 23% αύξηση των σιδηροδρόμων για εισαγωγές και εξαγωγές μαζί. Η MAERSK σχεδιάζει να αναπτύξει περαιτέρω τη βάση αυτών των σιδηροδρομικών υπηρεσιών το 2022 καθώς καταγράφεται αυξημένη ζήτηση από το πελατειακό της δυναμικό.
Αντίστοιχα οι "Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι'' σημείωσαν αλματώδη αύξηση καταγράφοντας ρεκόρ της τάξεως του 34,4% τον περασμένο χρόνο ως προς τον όγκο των μεταφερόμενων εμπορευματοκιβωτίων, καθώς βοήθησε τους Ασιάτες κατασκευαστές να διαθέσουν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης στις εφοδιαστικές αλυσίδες, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ρωσική κρατική εταιρεία. Η εκρηκτική αύξηση του κόστους των θαλάσσιων μεταφορών, που προκλήθηκε στην παγκόσμια αγορά μεταφορών εξαιτίας των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες, ώθησε τους κινέζους κατασκευαστές να στέλνουν περισσότερα αγαθά στην Ευρώπη σιδηροδρομικώς μέσω της Ρωσίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter