Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η πανδημία ευνοεί τις κυβερνοεπιθέσεις

0κυβερνοεπίθεση

Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου κατά την διάρκεια της πανδημίας αύξησε σημαντικά τους κινδύνους εκδήλωσης κυβερνοεπιθέσεων σε λιμάνια και ναυτιλιακές εταιρίες. Με βάση τα στοιχεία αναλύσεων που είδαν ο φως της δημοσιότητας πρώτη βασική αιτία ανάπτυξης των κινδύνων η απομακρυσμένη εργασία που επιβλήθηκε με τα lockdown αλλά και η αντικατάσταση εντεταλμένων χειριστών που είχαν προσβληθεί από τον ιό από μη εντεταλμένα στελέχη που δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν ψηφιακές «παγίδες».
Πρόσφατα το International Association of Ports and Harbors (IAPH), δημοσιοποίησε την έκθεση «Κατευθυντήριες γραμμές για την κυβερνοασφάλεια για λιμένες και λιμενικές εγκαταστάσεις» στην οποία επισημαίνονται οι «αδύναμοι κρίκοι» αλλά και η μεθοδολογία για την θωράκιση των συστημάτων.
Ο προβληματισμός των αναλυτών έρχεται σε χρονική συγκυρία όπου πρόσφατα «κλεισίματα» Κινεζικών λιμένων δημιούργησαν κλίμα «πανικού» στην εφοδιαστική η οποία ήδη «βιώνει» μια τεταμένη κατάσταση λόγω της ανισορροπίας του ισοζυγίου προσφοράς- ζήτησης για εμπορευματοκιβώτια και μέσα διακίνησή τους. Το ενδεχόμενο να «κτυπηθούν» από ψηφιακούς ιούς λιμάνια σε Ασία και Ευρώπη «ταυτόχρονα» η με χρονική αλληλουχία για τους αναλυτές αποτελεί σενάριο της «τέλειας καταιγίδας» για την εφοδιαστική και τις εμπορευματικές ροές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter