Πεμ05162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πετάνε» οι τιμές των «κουτιών»

0Containers stacked

Οι πρόσφατες διαταραχές στο Ningbo και το Βιετνάμ ως αποτέλεσμα της πανδημίας πρόκειται να επιδεινώσουν μια ήδη άσχημη κατάσταση εφοδιασμού κενών εμπορευματοκιβωτίων στην Κίνα, αυξάνοντας και πάλι τα έξοδα αποστολής.
Δεδομένα από την πλατφόρμα εξοπλισμού Container xChange δείχνουν ότι οι πρώτες διαταραχές στους τερματικούς σταθμούς της Γιαντιάν και των κοντινών τερματικών σταθμών τον Μάιο και τον Ιούνιο εξακολουθούν να προκαλούν "ενοχλητικούς κυματισμούς" στην αλυσίδα εφοδιασμού.
Ο Δείκτης Διαθεσιμότητας Εμπορευματοκιβωτίων (CAx) της εταιρείας Container xChange έδειξε ότι οι μέσες τιμές των εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Γιαντιάν αυξήθηκαν από 5.515 δολάρια τον Ιούνιο σε 15.336 δολάρια αυτό το μήνα.
Αυτό σε σύγκριση με τις πολύ μικρότερες αυξήσεις των τιμών των εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια της Σαγκάης και του Qingdao κατά την ίδια περίοδο. Οι μέσες τιμές των εμπορευματοκιβωτίων στη Σαγκάη αυξήθηκαν από 4.468 δολάρια σε 5.570 δολάρια, για παράδειγμα, ενώ στο Qingdao αυξήθηκαν από 4.793 δολάρια σε 5.203 δολάρια.
Μια παρόμοια αρνητική τάση για όσους αναζητούν κουτιά ήταν εμφανής στο Yantian, καθώς η διαθεσιμότητα μειώθηκε σημαντικά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter