Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η ζήτηση φορτίου ξεπερνά… τις λιμενικές επενδύσεις

0koyti

Δεν θα προλαβαίνουν τα λιμάνια να κάνουν επενδύσεις σε χώρους εναπόθεσης και υλικοτεχνικές υποδομές καθώς η παγκόσμια ζήτηση για μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων έχουν φέρει στα όριά τους τα λιμάνια.
Η παγκόσμια χωρητικότητα των λιμένων εμπορευματοκιβωτίων προβλέπεται να αυξηθεί κατά μέσο όρο 2,5% ετησίως, φθάνοντας τα 1,3 δισεκατομμύρια TEU’s το 2025, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση πρόβλεψης για τις κινήσεις των τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων του Drewry. Με την παγκόσμια ζήτηση να αναμένεται να αυξηθεί κατά μέσο όρο 5% ετησίως κατά την ίδια περίοδο, τα μέσα ποσοστά χρησιμοποίησης θα αυξηθούν από το σημερινό 67% σε πάνω από 75%. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η οριακή κατάσταση της λιμενικής ικανότητας σε μια αγορά που μαστίζεται από συμφόρηση λόγω ανισορροπιών στην αλυσίδα εφοδιασμού αποτελεί αιτία ανησυχίας, εκτιμά ο Drewry.
Την ίδια στιγμή σχεδόν στο σύνολό τους οι ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων επενδύουν στην ψηφιοποίηση, αναγνωρίζοντας ότι αυτό μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα κίνησης των εμπορευματοκιβωτίων, που άλλωστε είναι και το ζητούμενο από το παγκόσμιο εμπόριο στην παρούσα φάση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter