Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αύξηση ναύλων κατά 50%!

0koyti

Λόγω της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης των καταναλωτών, δεν αποκλείεται οι ναύλοι να καταγράψουν μία αύξηση ακόμη και της τάξης του 50%. Το στοιχείο που δείχνει την τάση την φετινή χρονιά κατά την οποία οι αγορές επιστρέφουν σε γνώριμους ρυθμούς μετά τα κύματα της πανδημίας εμπεριέχεται στην πρόβλεψη του Global Port Tracker που εσχάτως έχει εστιάσει στην αυξημένη κίνηση στα Αμερικανικά λιμάνια.

Με βάση τα στοιχεία τα λιμάνια των ΗΠΑ που καλύπτονται από το Global Port Tracker διαχειρίστηκαν 2,33 εκατομμύρια TEU τον Μάιο του 2021, αύξηση 8,6% από τον Απρίλιο και αύξηση 52,2% από έτος σε έτος. Να σημειωθεί ότι οι αμερικανικές αρχές ετοιμάζονται να χρηματοδοτήσουν μέσω του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ (USDOT) παρεμβάσεις βελτίωσης της εφοδιαστικής την ίδια ώρα που οι αρχές ανταγωνισμού επίσης ετοιμάζονται να παρέμβουν για να διαπιστώσουν αν αυτές οι αυξήσεις αποτελούν αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ των εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.
Τα ιλιγγιώδη κέρδη για τις εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων ενδέχεται να αμβλυνθούν μετά το 2021, μετά από νέα εκτελεστική εντολή που υπέγραψε η κυβέρνηση Μπάιντεν για την πάταξη της αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς στην εφοδιαστική. Η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki στις 8 Ιουλίου δήλωσε ότι ο Πρόεδρος θα δώσει εντολή στην Ομοσπονδιακή Ναυτιλιακή Επιτροπή (FMC) να αντιπαραβάλει "άδικες και παράλογες" αμοιβές και να συνεργαστεί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να διερευνήσει και να τιμωρήσει την αντιανταγωνιστική συμπεριφορά. Σημείωσε δε ότι τρεις ξένες ναυτιλιακές συμμαχίες ελέγχουν πάνω από το 80% της παγκόσμιας αγοράς, συμβάλλοντας στην αύξηση του κόστους αποστολής και των τελών κατά τη διάρκεια έκρηξης του ηλεκτρονικού εμπορίου από την παγκόσμια πανδημία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter