Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επιτάχυνση ψηφιοποίησης λόγω ηλεκτρονικού εμπορίου

0rotterdam

Η εκρηκτική ανάπτυξη στις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου έχει ωθήσει την εφοδιαστική στο σύνολό της στα όριά της. Το γεγονός δρα ως επιταχυντής των προσπαθειών ψηφιοποίησης η οποία είχε μεν αρχίσει προ της πανδημίας αλλά κατέστη αναγκαστική μετά τις εκτεταμένες διακοπές της παραγωγής σε διάφορες χώρες που είχαν απρόβλεπτες επιπτώσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού μεγάλων επιχειρήσεων σε όλους τους τομείς καθώς η πανδημία κατέδειξε με τον «καλύτερο» τρόπο την παγκόσμια αλληλεξάρτηση και τη σημασία του παγκόσμιου εμπορίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και λιμάνια είτε σε συνασπισμούς είτε κατά μόνας αξιοποιώντας την τεχνολογία Blockchain ευελπιστούν για την αποφυγή μελλοντικά των διακοπών που σημειώθηκαν ελέω της πανδημίας αλλά και τις αρρυθμίες που επακολούθησαν στην εφοδιαστική. Επί παραδείγματος το Global Shipping Business Network (GSBN) στο οποίο μετέχουν οι Hapag-Lloyd, COSCO Shipping, COSCO Shipping Ports, Hutchison Ports OOCL, SPG Qingdao Port, PSA International and Shanghai International Port Group στοχεύει να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλιακής βιομηχανίας, μέσω της δημιουργίας μιας ασφαλούς πλατφόρμας ανταλλαγής δεδομένων, η οποία θα επιτρέψει στη ναυτιλιακή βιομηχανία να βελτιώσει την ανθεκτικότητά της με την ενίσχυση της καλύτερης ψηφιακής σύνδεσης και συνεργασίας μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών. Θα βελτιώσει επίσης την προβολή των δεδομένων ενισχύοντας τη βιωσιμότητα και την αξιοπιστία των λειτουργιών και δημιουργώντας μια πλατφόρμα χρησιμότητας για να ξεκλειδώσει την αξία του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Αξιοποιώντας την τεχνολογία Blockchain, το GSBN θα παρέχει μια πλατφόρμα, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να ανταλλάσσουν δεδομένα εφοδιαστικής πρώτου μέρους, σε πραγματικό χρόνο και αξιόπιστα δεδομένα εφοδιαστικής. Η πλατφόρμα θα παρέχει μια καλύτερη εμπειρία χρήστη, επιτρέποντας στους εμπλεκόμενους να αλληλοεπιδρούν με δεδομένα και να επαναπροσδιορίζουν τις διαδικασίες παλαιού τύπου.
Επιπλέον διαθέτει ισχυρό έλεγχο δεδομένων, ώστε να διασφαλίζεται ότι χορηγούνται δικαιώματα πρόσβασης μόνο σε εξουσιοδοτημένα μέρη για την προβολή και τη χρήση των δεδομένων. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα δεδομένα που υποβάλλονται στην πλατφόρμα της GSBN κρυπτογραφούνται πλήρως με ιδιωτικά κλειδιά και η διαχείριση των δικαιωμάτων πρόσβασης δεδομένων γίνεται σε επίπεδο πεδίου δεδομένων.Είναι προφανές ότι τα ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας δεδομένων θα διασφαλίσουν επίσης ότι οι εμπορικά ευαίσθητες πληροφορίες προστατεύονται από μη εξουσιοδοτημένη ή ακατάλληλη αποκάλυψη ή χρήση.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter