Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συμφωνία μεταξύ COSCO και CSP Zeebrugge

001zeebrugge belgium

Η κινεζική εταιρεία COSCO Shipping Ports Limited σε ειδική εκδήλωση υπέγραψε συμφωνία για το λιμάνι Zeebrugge στις Βρυξέλλες, και τους όρους παραχώρησης του CSP Zeebrugge Terminal.Στην ίδια εκδήλωση υπεγράφη επίσης Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) μεταξύ της εταιρείας και του Ομίλου του γαλλικού γίγαντα CMA CGM για την αρχική επένδυση της CMA του 10% για το CSP Zeebrugge.
Η συμφωνία, που υπογράφηκε στις 22 Ιανουαρίου, αποτελεί μέρος του μεγάλου έργου της Κίνας, γνωστού ως One Belt, One Road.
"Η έναρξη της πρωτοβουλίας Belt and Road μεταξύ Κίνας και Βελγίου το 2014 έθεσε μια σταθερή βάση για τη σημερινή τελετή υπογραφής. Το λιμάνι του Zeebrugge σε συνεργασία με την Κίνα. προβλέπεται να είναι πρωτοπόρο, κάνοντας μια σειρά αποφασιστικών κινήσεων θα έχει επιτύχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα ", σχολίασε ο Πρεσβευτής της Κίνας στο Βέλγιο Qu Xing.
"Με τη διερεύνηση των ευκαιριών συνεργασίας με την Κίνα, ο λιμένας Zeebrugge έχει αποκτήσει μεγάλη σημασία στη διεθνή αγορά θαλάσσιων εμπορευματικών μεταφορών, ιδίως στις γραμμές της Βορειοδυτικής Ευρώπης. προσβλέποντας το 2018, είμαστε πολύ σίγουροι για τις σχέσεις και την εμπορική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Βελγίου καθώς η σημερινή τελετή υπογραφής έθεσε ένα προηγούμενο "
Το λιμάνι Zeebrugge είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι στο Βέλγιο, είναι ένα φυσικό λιμάνι βαθέων υδάτων ικανό να φιλοξενήσει μεγάλα σκάφη και απολαμβάνει μια πολύ ευνοϊκή γεωγραφική θέση.
Το CSP Zeebrugge βρίσκεται κοντά στο Αμβούργο και τη Χάβρη και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Μεγάλη Βρετανία. Ο τερματικός σταθμός διαθέτει ένα καλό δίκτυο οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων σε όλες τις χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης και σε άλλους λιμένες της Βορειοδυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.
"Η υπογραφή των όρων παραχώρησης με το Port of Zeebrugge θα ενισχύσει περαιτέρω τις υπηρεσίες τερματικών σταθμών και θα εμβαθύνει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Επιπλέον, συζητάμε με το λιμάνι Zeebrugge τη συνεργασία μας για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων υπηρεσιών logistic στην ενδοχώρα, ελπίζω ότι θα έχουμε εξελίξεις σύντομα για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες πελατών. Μετά την υπογραφή των όρων παραχώρησης με το λιμάνι του Zeebrugge, η CSP θα αναλάβει τον έλεγχο του CSP Zeebrugge τερματικού σταθμού και θα το αναπτύξει σε ένα λιμάνι πύλη της Cosco Shipping στη βορειοδυτική Ευρώπη,» Δήλωσε ο Xu Lirong, Πρόεδρος της COSCO.
"Σχεδιάζουμε όχι μόνο να αναπτύξουμε το CSP Zeebrugge σε ναυτιλιακό σταυροδρόμι, αλλά και μια πλατφόρμα ultra-logistics που θα εξυπηρετεί την ηπειρωτική Ευρώπη και τα βρετανικά νησιά. Με αυτό το σχέδιο, θα συνεργαστούμε στενά με το λιμάνι του Zeebrugge στη θαλάσσια εφοδιαστική ζώνη. Επιπλέον, είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε την CMA ως συνεργάτη μας. Με τη συνεργασία της CMA, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε όχι μόνο να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας αλλά και να δράξουμε τις οικονομικές ευκαιρίες που προκύπτουν γύρω από το λιμάνι του Zeebrugge,» πρόσθεσε ο Zhang Wei, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Λιμένων COSCO Shipping,

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter